UPDATE. Jumătate de kilogram de aur, furat de la patronul unei pizzerii. Hoții au acționat la pont!

Furtul a fost comis în noaptea de 26 mai, în jurul orei 23, în Oţelu Roşu, de către doi localnici. Florin Andrei Turiceanu și Ștefan Alin Drîngă, la pontul și cu coordonarea lui Sergiu Alexandru Alboni, au sărit gardul clădirii unde funcționează și Pizzeria „La Italianul”, dar nu s-au dus spre local, ci spre dormitorul italianului care are această afacere.

Aceștia au fost extrem de rapizi, dar și de exacți, fiind ghidați prin telefon de către Sergiu Alexandru Alboni, unul dintre angajații pizzeriei. Au luat din dormitorul italianului bijuterii de aur (500 de grame) și ceasuri de valoare. Şi au dispărut.

În aceeași seară, Ștefan Drîngă s-a dus la locuința lui Turiceanu, pentru a „evalua” prada și a planifica vânzarea achiziţiilor chiar a doua zi unui prieten al lui Turiceanu din Petroșani, care ar fi fost dispus să dea 90 de lei pe gramul de aur.

leader board 728 x 90 px

Ca să poată ajunge nedepistați la Petroșani, Andrei Turiceanu a împrumutat un autoturism Audi A4 și au plecat spre Petroșani. Acolo, prețul bijuteriilor a scăzut rapid, cum era și de așteptat, la 85 lei gramul, fapt pentru care cei doi au reușit să vândă rapid 39 de grame de aur.

Pe 28 mai, în jurul orei 10 dimineața, cei doi și intermediarul din Petroșani au plecat spre un potențial cumpărător, dar calea le-a fost tăiată chiar de mascații de la IPJ Caraș-Severin, care au găsit asupra celor doi bijuterii din aur (500 g), mai exact inele, pandantive, brățări, lănțișoare și cercei, dar și ceasuri. Ulterior polițiștii au stabilit că bijuteriile erau chiar ale italianului, sustrase în seara de 26 mai. În tot acest timp, spun procurorii, Sergiu Alboni era în județul Gorj și îi dirija prin telefon pe cei doi, cel mai probabil discuțiile fiind interceptate de către polițiștii la DOS.

Turiceanu și Drîngă sunt arestați preventiv pentru 30 de zile, iar Alboni este plasat de către procurori și judecătorul de drepturi și libertăți sub control judiciar.

Sursa foto: Google Maps

UPDATE

10 iunie, ora 12,45

Din dormitorul familiei au fost furate peste 900 de grame de bijuterii de aur, așa că aceștia așteaptă să le fie restituite și celelalte 300 g de aur, dar și restul obiectelor furate (parfumuri, un portmoneu și aproximativ 500 de lei). Printre ceasurile restituite a fost și un ceas de aur de 60 g, dar familia spune că nu au primit încă banii pe cele 30 g de bijuterii din aur vândute de cei trei și nici nu li s-a spus de către polițiști ce s-a întâmplat cu diferența de bijuterii, care cântăresc 300 g de aur.