Judo politic la Caransebeş: Felix Borcean spune că s-a folosit de forța adversarului!

Prin desființarea postului de administrator public al municipiului Caransebeș, edilul-şef i-a oferit posibilitatea lui Andrei Ungur să se ocupe doar de politică. Cu toate astea, primarul Felix Borcean a declarat în redacția Express de Banat că mai există și alte motive pentru care a inițiat un astfel de proiect de hotărâre în Consiliul Local, printre care salariul lui Ungur, care atârnă greu la bugetul local, necesitatea de a fi doar două și nu trei tabere în Primăria Caransebeș. Și mai mult, Andrei Ungur nici nu ar mai trebui să rămână prin primărie, pentru că postul acestuia a fost desființat, subliniază Felix Borcean.

Primarul Caransebeșului spune că proiectele cu  care se „laudă” Ungur sunt cam umflate și majoritatea dintre ele și le-a dorit. „Terenurile de sport, locurile de joacă sunt lucruri pe care eu mi le-am dorit. Acum ștrandul… Într-adevăr, el a venit cu propunerea, dar de acolo până la a și le aroga în totalitate este cale lungă, mă rog… Da, s-a ocupat, evident că primarul nu poate sta toată ziua să facă tot, evident că ne împărțim munca, dar asta nu înseamnă că alături de Marius Isac eu nu pot să lucrez. Există un departament de proiecte europene care, dacă este lăsat să funcționeze, va funcționa așa cum a funcționat și pe vremea lui Marcel Vela, pentru că este același departament, nu s-a schimbat aproape nimic acolo, este același șef”, a menționat Felix Borcean.


Edilul a mai menționat că este absolut firesc ca într-o comunitate să existe discuții între lideri politici de culori diferite, făcând referire la faptul că a negociat cu opoziția din Consiliul Local schimbarea organigramei în ceea ce-l viza pe Ungur.

„Suntem primari, suntem lideri de partide politice, ne întâlnim cu atât mai mult cu cât Caransebeșul este un oraș mic și, dacă aceste decizii sunt fructuoase, iar eu recunosc, eu am darul acesta de a coagula, să știți că de câte ori a fost nevoie, consilierii PSD au fost alături și probabil că-mi vor fi alături, pentru că au simțit că Felix Borcean nu este genul de om care să facă cine știe ce matrapazlâcuri care să atragă diverse imagini negative. Au înțeles că sunt un om cinstit, un om care vrea să lucreze corect, și atunci doctrinele acestea se diluează”, ne-a declarat Borcean.

Acesta a făcut comparație cu judo, când a concluzionat despre ceea ce s-a întâmplat la ultima ședință de Consiliu Local: „Există un principiu uzitat în judo de a folosi forța adversarului…, dacă ai un adversar care te domină, aștepți să-i folosești forța și poți să-l învingi. Lucrul acesta s-a întâmplat în recenta ședință de Consiliu Local, când ei au venit cu propunerea de schimbare a consilierului Toma Tămășilă, toată lumea a acceptat-o, dar surpriza a fost că nu a mai revenit liberalilor postul din consiliile de administrație. Și, mai mult decât atât, am venit și eu cu această propunere de desființare a postului de administrator public, nu de schimbare din această funcţie”.