Primarul comunei Socol rămâne loial PSD-ului! „Să-mi trădez propriul electorat nu este normal și firesc. Cu doamna Dăncilă se lucrează foarte bine!”

untitled design set 970x90 px

Edilul comunei bănățene Socol, Olghița Ghiță, nu vede cu ochi buni trădările din ultima perioadă cu care s-a confruntat partidul din care face parte. Cu atât mai mult, aceasta descalifică încercarea celor de la PRO România de a slăbi majoritatea deținută în Parlament, exemplificând, totodată, că echipa din care face parte, guvernată de femei, dă dovadă de „mai multă responsabilitate, mai multă consecvență și de o dorință mai mare de a face ceva pentru comunitate”.


Olghița Ghiță este prima femeie care a ocupat scaunul de edil-șef în comuna cărășeană Socol. Primarul evită să spună concret dacă va mai participa în anul 2020 la alegeri, pentru a da continuitate proiectelor inițiate în cele aproape două mandate. Ea pune totul pe seama incertitudinilor pe care le poate aduce ziua de mâine: „Într-adevăr, mă aflu la al doilea mandat de primar, deci de aproape șapte ani mă aflu în funcția de ales local al comunității mele, în comuna Socol. În momentul de față, cu certitudine, nu știu ce-mi va aduce ziua de mâine. După mine, ceea ce-am început, am înțeles că trebuie și finalizat”.

În eventualitatea unei noi candidaturi, șeful administrației de la Socol nici nu se gândește s-apară pe listele unui alt partid decât PSD, cu atât mai puțin pe listele PRO România. Ținând cont de faptul că însuși fostul președinte al PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a plecat să-l susțină pe Victor Ponta, am fost curioși dacă și edilului-șef Ghiță i s-a propus o altfel de ofertă. „Eu personal nu am fost curtată de astfel de oferte, iar dacă ar veni cineva la mine să-mi propună acest lucru, nu are decât să facă cale-ntoarsă! Pentru că, din moment ce-ai început să dansezi o horă, o dansezi până la capăt, cu capul sus! Au plecat colegii mei la Pro România, nu am nimic de spus, nici să obiectez și nici nu voi spune nimic. Nu este firesc ceea ce s-a-ntâmplat. Mie nu-mi plac schimbările astea și nu le-aș face niciodată. Să-mi trădez propriul electorat nu este normal și firesc. Pentru ce? Noi cunoaștem aceste discuții, dar astea-s alte teme pe care nu le expunem public așa. Să fie sănătoși, suntem prieteni, rămânem prieteni cu toții, dar, din punct de vedere politic, suntem unde suntem. PSD e PSD, PRO România să fie și să-și facă treaba! Nu am nimic cu ei, dar voi vedea ce va scoate la alegeri. La noi, aici, în comunitate, să știți că nu prea s-a auzit de PRO România. Oamenii au auzit doar de Ponta, iar restul, care vor fi candidați, nu știu”.

Totodată, Ghiță are și o justificare pentru atacurile lui Victor Ponta asupra social-democraților în spațiul public, cu toate că și acesta a avut, la un moment dat, origini de stânga: „Interesul personal este mai presus de orice! Așa se-ntâmplă, de aceea migrează acești oameni, datorită intereselor personale. Eu am ajuns la această concluzie. Nu mai sunt oameni de echipă! Interesul lor e mai presus de orice. Un om când începe și spune: «primarul meu, directorul meu», nu e normal, nu e firesc. Eu văd partidul acesta, PSD, un partid într-adevăr pentru populație, adică te critică opoziția – liberalii. Noi suntem o țară care încă avem nevoie de ajutoare pentru oamenii de rând. Nu putem să capitalizăm, să devenim ceva ceea ce nu suntem”.


Referitor la problemele cu care se confruntă România, edilul comunei Socol nu pune totul pe seama guvernării și nu se sfiește să vorbească despre faptul că și primarii, nefăcându-și bine treaba, contribuie la conturarea cu nuanțe de gri a țării noastre: „Trebuie să recunoaștem că trăim într-o țară în care sunt probleme grave și problemele grave se datorează nu numai guvernării, se datorează și comunităților locale, aleșilor locali și primarilor, în primul rând. Am văzut acum niște emisiuni, cum că nu știu ce comună din Moldova are sconcși și grupuri sanitare în curtea școlii! Mă întreb de ce? Acolo nu există o comunitate? Nu există un primar? Cum de au permis oamenii așa ceva? Acei primari, care sunt în comunitățile respective, au aceași libertate ca oricare dintre noi. Eu deja am început să studiez noua ordonanță dată în decembrie, cu referire la dezvoltare și investiție, am început să lucrez, să depun proiecte. Împreună cu echipa din primărie, am subliniat ce am de făcut, deja am demarat tot. În condițiile acestea, aș întreba pe unii primari: Câți știu de așa ceva? De ce? Pentru că guvernul îți dă și e un guvern bun, credeți-mă! Deci, cu doamna Dăncilă se lucrează foarte bine! Am fost în biroul dumneaei și am stat de vorbă cu ea”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/