3, 2, 1… Atenție! Se dă startul Fășancului la Moldova Nouă!

Luna martie este luna în care întreaga natură revine la viață. Astfel, în contextul în care, pentru gospodine, în luna lui Martie începe, oficial, curățenia de primăvară, din punct de vedere spiritual însă oamenii au nevoie s-alunge spiritele rele pentru a putea păși curați și smeriți în Postul Paștelui. Și cum altfel poate interveni această curățire decât apelând la tradiție, prin intermediul unui obicei vechi de sute de ani – Fășancul?

În orașul de la malul Dunării, tradiția Fășancului merge mai departe! Toți locuitorii din Moldova Nouă, și nu numai, sunt așteptați în acest weekend (sâmbătă, 09.03.2019 și duminică, 10.03.2019) să-și pună ingeniozitatea la-ncercare, astfel încât să aibă la purtător costume și măști dintre cele mai viu colorate, cu elemente care mai de care mai originale. De ce? Ca să poată defila-n voie pe „podiumul” din fața Casei de Cultură (platoul din fața Palatului Cultural va fi punctul forte al „Balului de Fășanc”), spre deliciul privitorilor și cel al localnicilor.

Spre deosebire de anii precedenți, succesiunea evenimentelor nu va respecta ordinea: Fășancul copiilor, Nunta și Înmormântarea, ci invers. Drept urmare, zilele de 9-10 martie se vor adresa adulților, momente în care vor fi parodiate nunta și înmormântarea. Totodată, atmosfera celor două momente importante din viață, în cadrul balului, va fi întreținută de George din Banat și formația, începând cu ora 16:00.

Pentru ca totul să fie ca la carte, ultima zi a Fășancului, 11.03.2019, începând cu ora 15:00, îi va avea în prim plan pe copii, sub denumirea „Fășancul teen spirit”, puritatea acestora rezonând astfel cu începutul Postului Paștelui.

Casa de Cultură Moldova Nouă încurajează creativitatea micuților și în acest an, iar ca dovadă, tema balului se va focusa pe ideea de „Supereroi vs Răufăcători”!

Întregul eveniment al Fășancului este organizat de Casa de Cultură Moldova Nouă, cu sprijinul Primăriei Moldova Nouă. Accesul la eveniment, în toate cele trei zile, este liber.

banner 1000 x 100 hd