Pesediştii au furat startul în campania electorală, iar acum se ceartă între ei pentru 1000 de lei!

Municipiul Lugoj este printre puținele orașe din România sau chiar singurul unde campania electorală pentru europarlamentare a început deja de vreo două săptămâni, primii la start fiind cei de la filiala locală a PSD.

Aceștia au amplasat pe raza orașului 24 de bannere cu mesajul „Împreună cu lugojenii – Pentru Europa”, un prim pas în a atrage electoratul de partea lor. Cum însă totul costă, e nevoie de bani pentru a susține această pre-campanie electorală, iar în filiala lugojeană se pare că totul e bine până când vine vorba de bani.


Costurile acestor materiale au generat discuții serioase la ultima ședință internă a PSD Lugoj, în care s-a stabilit că fiecare consilier local este obligat să achite 1.000 de lei pentru plata bannerelor. Cum a fost vorba mai mult de o impunere, decizia a stârnit nemulțumire în rândul aleșilor social-democrați, mai ales că atât primarul Francisc Boldea, cât și viceprimarul Cristian Galescu vor contribui cu aceeași sumă, deși veniturile lor sunt cu mult mai mari decât ale consilierilor PSD.

Dar cum aleșii lugojeni nu sunt foarte revoluționari în faţa șefului de partid, au rămas doar cu vociferările, și acelea mai mult pe la colțuri, pentru că banii au fost nevoiți să îi scoată din buzunare.

Nu același lucru a făcut un alt șef de partid, de la PMP, care nu a vrut să cotizeze la campania pentru europarlamentare, astfel că s-a văzut schimbat din funcția de președinte al filialei. „O investiție nerentabilă”, pare că a mormăit acesta printre buze când a fost schimbat…