Județul, cu Bușoi! Reșița, cu Orban!

Intenția lui Nelu Popa de a candida pentru șefia filialei județene a PNL, intenție la care a renunțat în ultima clipă, a provocat o fisură evidentă în rândul liberalilor.

În ședința de ieri a unui Birou Politic Județean în care Organizația Reșița, practic, nu există, liberalii s-au pronunțat în legătură cu susținerea candidatului pentru funcția de președinte al partidului și semnarea moțiunii din partea Filialei PNL Caraș-Severin. 24 dintre voturi au mers, așa cum era de așteptat, către Cristian Bușoi. Ludovic Orban, opțiunea Organizației Reșița, a obținut un singur vot.

Ceea nu e neapărat rău pentru Nelu Popa și organizația din Reșița. Dacă Bușoi va fi președintele PNL, Marcel Vela are aproape asigurat un loc de vicepreședinte la nivel național. Imediat, Popa ar fi propulsat din postura de vicepreședinte PNL Caraș-Severin în cea de președinte, Vela neputând ocupa în același timp funcție de vice PNL și funcția de președinte PNL Caraș-Severin.

UPDATE

Biroul de presă al PNL Caraș-Severin a ținut să facă următoarele precizări:
„La sedinta BPJ au participat 26 de colegi din tot judetul, conform listei de prezenta semnata de fiecare membru. Din organizatia Resita au fost prezenti si au votat secret :
1) Popa Ioan
2) Marsalik Iaro
3) Lolea Viorel
4) Radoi Ovidiu
5) Dan Stan
6) Surdu Daniel
A fost absent motivat Adrian Dacica, iar cei sase prezenti si-au exercitat dreptul de vot, fiind 6 din 26, deci peste 20%, cat ar avea reprezentare Resita, ca si pondere in cele cinci foste colegii electorale egale din judetul Caras Severin.
Este corect sa subliniem ca din cei sase membrii cu drept de vot, prezenti la aceasta sedinta din organizatia Resita, unul singur a avut o alta optiune fata de ceilalti colegi resiteni, opinie pe care o respectam, fiind absolut normala si democratica.
Precizand ca amandoi candidatii pentru functia de Presedinte al PNL sunt prietenii nostrii si sunt foarte buni, doar ca optiunea majoritara a fost sa sustinem candidatul mai tanar si cu expertiza in politica europeana”.