Județul Caraș-Severin, o țintă diplomatică!

Consulul onorific al Spaniei la Timișoara, ambasadorul României la Viena, ambasadorul Austriei în România și consulul onorific al Austriei la Timișoara. Cu toții au trecut săptămâna aceasta prin Caraș-Severin.

După lansarea de carte de la Reșița a lui Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria, și după o recentă vizită la Consiliul Județean a consulului onorific al Spaniei la Timișoara, oficiali din Austria se află în aceste zile în Caraș-Severin. Este vorba despre Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria la București și Georg Bardeau, consulul onorific al Austriei la Timișoara. Cei doi au vizitat ieri sediul Consiliului Județean, împreună cu președintele filialei Caraș-Severin a Forumului Democratic al Germanilor din România, Erwin Țigla.

Gazdă le-a fost chiar președintele Romeo Dunca, însoțit de consiliera sa, Luminița Jivan. S-a discutat, așa cum era de așteptat, despre potențialul turistic al județului, plecând de la construcțiile milenare din Băile Herculane, până la Semmeringul bănățean și, desigur, Muntele Mic, fără a se omite cele 500 de kilometri de trasee cicloturistice plănuite pentru Banatul Montan.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Președintele Dunca suflă în eolienele spaniole de la Naidăș!

De cealaltă parte, ambasadorul Austriei la București a pus accent pe necesitatea de a atrage românii din străinătate spre casă, dar și de a identifica soluții pentru menținerea tinerilor în țară. Consulul onorific al Austriei la Timișoara, Georg Bardeau a propus crearea unor parteneriate în domeniul învățământului dual, cu specializarea turism, dar și pentru promovarea internațională, în comun, a zonei de vest.

Președintele Romeo Dunca a insistat pe crearea unor servicii de calitate, modernizarea infrastructurii, crearea unor condiții pentru îmbunătățirea calității vieții și siguranței, lansându-le oaspeților invitația de a-și programa o vizită mai lungă, de câteva zile, în Caraș-Severin, pentru a cunoaște atracțiile turistice și potențialul acestuia.

Delegația diplomatică își continuă astăzi vizita oficială în Caraș-Severin. Isabel Rauscher și Georg Bardeau s-au oprit astăzi la Oravița, la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, iar următoarea destinație este comuna Berliște, acolo unde familia consulului are afaceri în domeniul agricol.