Peste 150 de tone de păstrăv – producția anuală a Direcției Silvice Caraș-Severin

De peste 4 decenii, Direcția Silvică a județului Caraș-Severin comercializează păstrăv prin cele patru păstrăvării: Topleț, Miniș, Valea Bei și Semenic. Producția anuală este de aproximativ 150-170 de tone.

Direcția Silvică Caraș-Severin produce și comercializează păstrăv de consum de peste 40 de ani, cu o medie anuală de producție a păstrăvului de aproximativ 150 – 170 tone. Această activitate se desfășoară în cadrul a patru păstrăvării.

Păstrăvăria Topleț este situata la 1 km de localitatea Topleț, în vecinătatea orașului Băile Herculane. Această păstrăvărie este alimentată cu apă din trei izvoare de munte, are o capacitate de producție de 40 tone/an, iar aici se cresc anual două specii de păstrăv pentru consum (fântânel și curcubeu). Accesul este posibil de pe DN 6, respectiv E 70 din localitatea Topleț, de pe traseul București – Alexandria – Craiova – Băile Herculane – Drobeta Turnu Severin – Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Păstrăvăria Miniș este alimentată cu apă din pârâul cu același nume și cu apă din izvorul Bigăr, este situată la 12 km de localitatea Bozovici și la cca. 100 m de cascada Bigăr, pe DN 57 Reșița – Anina – Bozovici. Are o capacitate de producție de 50 tone/an și cresc de asemenea cele două varietăți de păstrăv de consum.

Păstrăvăria Valea Bei este situata la aproximativ 10 km de localitatea Sasca Montană și la 8 km de localitatea Potoc. Această păstrăvărie este alimentată cu apă din râul Valea Bei, are o capacitate de producție de 40 tone/an și se crește doar specia de păstrăv curcubeu. Păstrăvăria este situată la 20 km de DN 57 Timișoara – Moldova Nouă, în apropierea
zonei turistice Ochiul Beiului (pe Cheile Nerei), accesul fiind posibil din DN 57 pe DJ 571 sau din localitatea Oravița pe DJ 571 C Oravița – Ilidia – Potoc – Ochiul Beiului, distanța fiind aproximativ aceeași.

Păstrăvăria Semenic este situată la aproximativ 10 km de localitatea Văliug, respectiv 40 km de localitatea Reșița și 38 km de localitatea Slatina Timiș. Această păstrăvărie este alimentată cu apă din râul Bârzava, are o capacitate de producție de 20 tone/an și se cresc cele două specii de păstrăv. Accesul la păstrăvărie este posibil pe DJ 582 D Văliug – Crivaia din DJ 582 Reșița – Văliug sau Slatina Timiș – Văliug din DN 6, respectiv E 70.