Județul Caraș-Severin intră din nou în scenariul galben. S-a depășit incidența de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori

Al treilea val al pandemiei a dus la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 și în Caraș-Severin. De astăzi, județul este din nou în scenariul galben, cu o incidență care a depășit 1,5 la mia de locuitori.

Cu un total de 484 de persoane pozitive la această oră (dintre care 132 internate în spitalele din Reșița, Caransebeș și Oravița – 15 pe ATI), județul Caraș-Severin intră din nou în scenariul galben, după aproape două luni. Incidența a depășit pragul stabilit de autorități, ajungând astăzi la 1,53 cazuri la 1.000 de locuitori, după ce ieri se menținea încă la 1,48. Județele rămase în scenariul verde sunt Buzău, Harghita, Olt, Suceava, Vaslui și Vrancea.

În Caraș-Severin, cea mai mare incidență este în comuna Slatina Timiș – 3,00, urmată de Grădinari – 2,95 și Mehadica – 2,94. În mediul urban, cea mai mare rată de infectare o înregistrează Reșița, cu 205 cazuri noi în ultimele 14 zile și o incidență de 2,44, urmată de Oravița – 2,23 și Caransebeș 2,12.

Există și 21 de comune unde nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus în ultimele două săptămâni, potrivit datelor DSP. Este vorba despre Bozovici, Brebu, Brebu Nou, Carașova, Cărbunari, Ciudanovița, Cornereva, Dalboșeț, Doclin, Dognecea, Domașnea, Ezeriș, Forotic, Gârnic, Lăpușnicel, Marga, Ocna de Fier, Ramna, Răcășdia, Șopotu Nou și Vrani.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/