Județul Caraș-Severin înregistrează decesul cu numărul 7 în rândul pacienților infectați cu coronavirus

Cel de-al șaptelea deces al unui pacient infectat cu coronavirus a fost anunțat astăzi de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin. Este vorba despre un bărbat de 81 de ani din Reșița, aflat de mai multă vreme pe ATI, a cărui moarte a survenit ieri.

Bărbatul de 81 de ani a luat virusul, cel mai probabil, de la soția sa, depistată pozitiv în 1 mai. Femeia a prezentat simptome și a fost internată la spital pentru tratament, fiind externată în 21 mai.

Soțul femeii, depistat pozitiv imediat după ce aceasta a ajuns la spital, este și el internat în 5 mai la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, la Boli Infecțioase, având și insuficiență renală cronică, fiind în programul de hemodializă. În perioada 8 – 11 mai, este transferat pe ATI. Ulterior, între 11 și 20 mai revine la Boli Infecțioase, însă starea i se înrăutățește din nou, așa că este trimis înapoi pe ATI în 20 mai, acolo unde decedează în 31 mai.

Infecția cu coronavirus i-a declanșat și alte probleme de sănătate față de cele cu care ajunsese la spital: insuficiență respiratorie acută, pneumopatie acută, insuficiență renală cronică în progres, trombocitopenie formă severă, șoc septic, evoluție aparent bună inițial apoi se deteriorează progresiv făcând insuficiență multiplă de organ și stop cardiac-iresuscitabil.

I-au fost recoltate cinci probe, dintre care patru au fost pozitive și unul neconcludent.

Ultimul deces al unui pacient cu coronavirus în Caraș-Severin a fost înregistrat în urmă cu o lună, în 1 mai.