Județul Caraș-Severin este în continuare amenințat de codul galben

Alte două atenționări meteorologice au fost anunțate de către Agenția Națională de Meteorologie pentru zilele ce urmează.

Ploile continuă să lovească județul. În zilele următoare se anunță averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină, începând de astăzi, ora 15:00 până vineri la ora 12:00.

Din fericire, la nivelul judeţului Caraş-Severin vremea cea rea nu a creat probleme deosebite. Au fost depăşite cotele de atenţie pe pârâul Prigor şi râul Nera, în dreptul localităţii Dalboşeţ, şi a fost atinsă cota de inundaţie pe râul Belareca.

Ca măsuri preventive pentru ploile ce urmează, Instituția Prefectului Caraș-Severin a transmis tuturor primăriilor din județ ce trebuie făcut în caz de viitură. Astfel, la nivel local, primăriile au fost anunțate să pregătească spațiile de primire-cazare a persoanelor afectate de fenomenele meteo ce urmează. De asemenea, prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu a solicitat ca orice problemă apărută la nivelul comunităţilor locale să fie semnalată în cel mai scurt timp Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.