Județul Caraș-Severin, „aruncat” pe locul 29 în statisticile naționale privind numărul vaccinaților împotriva COVID-19. De ce?

explo 1000x200

Noi cifre, noi motive de îndoieli. De când cu pandemia, nimic nu se potrivește. Și atunci ne mai mirăm de neîncrederea populației în măsurile anticoronavirus și în vaccinurile salvatoare. Astăzi vorbim tocmai despre imunizarea anti-COVID și despre statisticile prezentate de la centru. Care, ce să vezi, nu se suprapun nicicum cu cele din județ.

Ieri vă spuneam că secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, habar nu are câți medici de familie s-au alăturat campaniei de vaccinare în Caraș-Severin. Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare anti-COVID-19 a rămas cu mult în urmă. În Caraș-Severin se vorbea despre 9 medici, atât cât anunța zilele trecute Andrei Baciu, la începutul lunii aprilie, astăzi fiind vorba despre doar 2 medici. Dar, deh, cum să știe Ministerul Sănătății realitatea?

CITEȘTE ȘI: Vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie, o mare minciună!

De un an încoace, de când cu pandemia, am tot prezentat bâlbele unui sistem bolnav și contradicțiile care continuă să apară. Cum la modă este acum vaccinarea, nici acest capitol nu este lipsit de neconcordanțe. Mici, poate de mulți considerate irelevante, dar fix aceste „greșeli nevinovate” aruncă localități întregi în carantină și închid afaceri.

Cea mai recentă raportare națională care nu se potrivește cu nimic din Caraș-Severin a fost publicată ieri, pe platforma RO Vaccinare. Potrivit acesteia, județul este pe locul 29 la nivel național ca procentaj al populației vaccinate – 13,4%. Se mai spune pe aceeași platformă că numărul este raportat la cea mai recentă statistică privind persoanele rezidente în România, adică iulie 2020. Așa că am mers pe firul „poveștii” și am căutat numărul de rezidenți în Caraș-Severin. Am găsit 269.551. Am aruncat apoi un ochi pe raportarea de ieri a Direcției de Sănătate Publică a județului – 40.371 de persoane imunizate cu cel puțin o doză. La un calcul simplu rezultă că procentajul celor vaccinați în județ este de 14,97%. Așadar, bifăm încă o contradicție.

Ne uităm apoi pe plan local. În luna martie prefectul Cristian Gâfu spunea că, la nivel de județ, avem circa 200.000 de cărășeni eligibili pentru vaccinare. Asta înseamnă persoane care au împlinit vârsta de 16 ani. Ne întoarcem așadar pe statistica la care s-au raportat și cei de la RO Vaccinare și descoperim că, în luna iulie a anului trecut, în Caraș-Severin trăiau 229.437 persoane cu vârsta peste 16 ani. Dar nici dacă refacem calculul cu acest număr nu rezultă 13,4%. Nici pe departe! Așadar, la ce s-or fi raportat cei de la centru? Sau cine i-o fi informat greșit?

Cert este că aceste diferențe nu fac decât să crească îndoielile celor care oricum nu priveau cu ochi buni răzgândirile și greșelile autorităților.

Rămâneți cu ochii pe noi! Revenim cu detalii despre cei peste 2 milioane de români „dispăruți” de la alegerile din 2020 și până acum, despre interesul autorităților de a jongla cu cifrele în funcție de cum le pică mai bine și despre cum „se ocupă” în realitate Ministerul Sănătății de informarea corectă a românilor despre vaccinare.

banner 970 x 250