La Ezeriș, pământurile sunt tot mai scumpe! Și cererea – tot mai mare!

explo 1000x200

Bănățenii dau zgomotul orașului pe liniștea de la țară! În ultimii ani, tot mai mulți cărășeni și-au cumpărat teren în mediul rural, pe care și-au construit fie o casă de vacanță, fie o locuință permanentă. Printre cele mai căutate așezări sunt cele aflate în imediata vecinătate a zonelor urbane.

Comuna Ezeriș, situată la numai 20 de kilometri de municipiul Reșița, a devenit în ultimul deceniu reședință de domiciliu pentru aproximativ 50 de familii. Iar interesul pentru această comună este tot mai mare. „Cu mare drag i-am primit pe cei care au dorit să se alăture comunității noastre, și la fel vom face și în continuare. În ultimii 10 ani, la nivel de comună, s-au ridicat clădiri cât nu s-a construit, poate, în ultimii 30 – 40 de ani. Vorbesc de clădiri noi. Sunt, pe puțin, zic eu, 50 de familii care au cumpărat terenuri și au construit în ambele localități, în condițiile în care, săptămânal, sunt cel puțin două – trei familii din Reșița care trec pe la primărie și întreabă de terenuri. Terenuri pe care noi, ca și unitate administrativ-teritorială, le-am vândut pe toate. La ora actuală, nu mai avem nici o parcelă și nici nu ne mai putem extinde, conform legislației în vigoare. Cine dorește să cumpere terenuri în comuna noastră ni se poate adresa, iar noi îi vom pune în contact direct cu persoanele care au terenuri de vânzare” ne-a declarat primarul Ioan Rusu.

Cum interesul pentru zona Ezeriș – Soceni este tot mai mare, și prețurile terenurilor au explodat în ultimii ani, astfel încât metrul pătrat a ajuns să se vândă în prezent cu 10 euro. Ioan Rusu preconizează că pământurile în zonă s-ar putea scumpi în viitorul apropiat, dacă va reuși să racordeze comuna la rețeaua de gaze naturale. „Ar fi un lucru extraordinar dacă vom izbuti să aducem și gazul în comună și, totodată, un plus, pentru locuitorii noștri, pentru că, într-adevăr, nu vreau să ne lăudăm, dar avem și apă, și rețea de canalizare. Practic, condițiile sunt ca cele de la oraș! Prețurile la teren, în ultimii ani, au explodat și ele. Valoarea unui metru pătrat de teren este în jur de 10 euro, iar în condițiile în care vom fi eligibili și la introducerea gazului metan, sunt convins că tariful va mai crește. Poate că nu se va dubla, dar va crește în mod cert!”, a mai spus Ioan Rusu.

banner 970 x 250