Județul Caraș-Severin a rămas fără vaccin antirujeolic

Întreaga cantitate de vaccin antirujeolic, alocată judeţului Caraş-Severin, s-a epuizat, după ce, în ultima vreme, s-au înmulţit cazurile de copii care au contactat această boală.

„Tot la câteva zile, noi primim confirmări de laborator, câte şase, până la zece cazuri noi de rujeolă. Până acum, cazurile anunţate au depăşit cifra de 400, dar nu toate sunt confirmate de laborator. Confirmate sunt 92 de cazuri, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere clinic, există posibilitatea să fie rujeolă. Medicii prescriu tratament, copiii se tratează, dar numai în anumite cazuri se cere confirmare de laborator, acolo unde nu există siguranţa faptului că este vorba de rujeolă. Deocamdată, am cerut o cantitate formală de vaccin Ministerului Sănătăţii, dar, peste puţin timp, vom solicita cantităţile exacte de care avem nevoie în judeţ”, a declarat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

DSP Caraş-Severin a pus în aplicare un program de măsuri, elaborat de Ministerul Sănătăţii, care cuprinde, pe lângă o accelerare a vaccinărilor antirujeolice, o catagrafiere a copiilor ce trebuie vaccinaţi, care trebuie realizată de către medicii de familie. Această acţiune urmează a se finaliza pe data de 23 decembrie.

„După această dată vom şti care este cantitatea de vaccin necesară. Dacă nu am fi avut atât de multe cazuri, cantitatea de vaccin alocată ar fi ajuns. Ne bucurăm, însă, că, totuşi, se fac aceste vaccinări, deoarece imunizarea este singura soluţie pentru limitarea extinderii boli”, a subliniat Daniel Botgros.