Aparatură nouă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre privind solicitarea adresată Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea unui aparat mamograf digital, în cadrul Serviciului Radiologie – Imagistică al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

„Ne bucurăm de o nouă investiţie. Este vorba de un mamograf de ultimă generaţie, care este strict necesar la Spitalul Judeţean Caraş-Severin pentru populaţia feminină a judeţului, în condiţiile în care, în fiecare an, sunt luate în evidenţă, în medie, 970 de femei cu cancer mamar, iar numărul este în creştere. Este important pentru noi să diagnosticăm pacientele cât mai repede şi eficient, pentru a putea începe tratamentul. De asemenea, după diagnosticare, pacientele să beneficieze de o urmărire periodică, de un control periodic. Prin acest mamograf de ultimă generaţie, avem toate posibilităţile de depistare precoce a cancerului mamar, pe lângă computer-tomografie şi RMN”, a declarat Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Practic, valoarea totală a investiţiei este de aproape 480.000 de lei, din care, contribuţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin va fi de zece procente.

Dumitru Secasan CJ

Adresabilitatea serviciului prestat prin intermediul aparatului mamograf, pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa îl deţine de aproape zece ani, este în continuă creştere, de la an la an, iar una dintre piesele mamografului este deja fisurată şi nu mai poate oferi o imagistică de mare calitate. Prin urmare, consilierii judeţeni au considerat oportună şi mai ales necesară achiziţionarea unui aparat mamograf nou, cu atât mai mult cu cât cazurile de cancer mamar se înmulţesc de la an la an. Din păcate, sunt foarte multe cazuri în care boala este descoperită de abia în faze avansate, a mai spus Dumitru Secăşan.