Județul Caraș-Severin a avut astăzi cele mai multe infectări și decese de la debutul pandemiei! Masca este obligatorie în toate locurile aglomerate!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

În fața celor mai ridicate cifre de la declanșarea pandemiei, prefectul Cristian Gâfu atrage atenția că purtarea măștii este obligatorie în toate zonele aglomerate. În localitățile cu incidența peste 6, masca trebuie purtară peste tot. Județul Caraș-Severin a înregistrat astăzi aproape 140 de infectări noi și 8 decese.

Cifre record astăzi atât la capitolul noi îmbolnăviri, cât și la decese în județul Caraș-Severin. S-au bifat cele mai negre statistici de la debutul pandemiei, în martie 2020: 139 de noi infectări și 8 morți.

Prefectura Caraș-Severin anunță că se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice aglomerate, respectiv: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă etc.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 50 m faţă de unitatea de învăţământ).

Masca este obligatorie în toate spațiile închise și deschise acolo unde incidența este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, și anume în comunele Marga, Ticvaniu Mare, Sacu, Grădinari, Ciuchici, Gârnic și în municipiul Reșița.

În cadrul şedinţei Comitetului Județean de pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, dr. Mircea Borcău, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, a subliniat că în spitalele din judeţul Caraş-Severin, dar şi în întreaga ţară nu mai sunt paturi la secţia Anestezie-Terapie Intensivă.

În acest context, prefectul Cristian Gâfu a atenţionat reprezentanţii instituţiilor publice să respecte normele în vigoare privind prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, să limiteze activitatea cu publicul, să efectueze triajul epidemiologic al angajaţilor şi al persoanelor la accesul în instituţie.