O autospecială de pompieri va sta în permanență în curtea Spitalului „Victor Babeș”. Se va interveni în caz de incendiu!

autospeciala babes
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș va fi prezent de acum încolo în curtea Spitalului „Victor Babeș”. Decizia a fost luată după ce managerul Cristian Oancea a declarat că se pune multă presiune pe sistemul electric, fapt ce poate culmina cu izbucnirea unui incendiu.

A crescut presiunea pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19. Așadar, a fost crescută capacitatea de la 13 la 34 de paturi cu concentratoare de oxigen. Implicit este suprasolicitat sistemul electric și pentru a evita o tragedie, conducerea unității sanitare a cerut sprijin la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

„În urma solicitării primite din partea Spitalului <<Victor Babeș>> din Timișoara, ISU Timiș a dispus dislocarea temporară a unei autospeciale de stingere cu echipajul aferent care va asigura intervențiile din curtea spitalului”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

La scurt timp după aprobarea cererii, în curtea spitalului a apărut și echipajul.

„Autospeciala de pompieri pe care am solicitat-o a ajuns. Este vorba despre o autospecială cu apă și spumă cu un echipaj complet, format din trei salvatori militari. Mașina de intervenție a colegilor de la ISU Banat, Detașamentul 1 va rămâne în curtea noastră, pregătită să intervină dacă va fi cazul. Deși personalul spitalului nostru este instruit permanent și avem o autorizație la incendiu pe tot ceea ce înseamnă sisteme de instalații, clădirea este foarte veche, existând un potențial pericol. Vrem să mulțumim conducerii ISU Timiș pentru disponibilitatea avută și pentru reacția imediată la solicitarea noastră”, au transmis reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.