Judecătorul mituit rămâne după gratii

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, a ajuns ieri în faţa instanţei supreme, unde se va judeca recursul prin care acesta cere o pedeapsă mai blândă decât cea aplicată de Curtea de Apel Alba: şapte ani de închisoare!

Magistratul, care a pretins şi primit şpagă pentru a-şi influenţa colegii de la Curtea de Apel Timişoara ca să soluţioneze favorabil societăţii MINECO două dosare legate de insolvenţa întreprinderii miniere din Moldova Nouă, stă în arest încă din ziua în care Iacob Chişărău i-a întins o capcană pentru a-şi salva propria piele. Prins în flagrant, Cătălin Şerban nu recunoaşte nimic, deşi Iacob Chişărău a recunoscut totul. A primit pentru asta trei ani de închisoare şi se află de o săptămână în penitenciar. După gratii rămâne şi magistratul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respingându-i cererea de liberare provizorie sub control judiciar.

Alături de judecătorul Şerban, aşteaptă verdictul final al instanţei şi Marian Mihăilă, preşedintele Senatului Universităţii Eftimie Murgu, implicat şi el în infracţiunile de corupţie.