Carnagiul lui Chișărău a ajuns în instanță

Directorul de la SC Moldomin SA Moldova Nouă, Iacob Chișărău, trebuie să se prezinte din nou în instanță, după ce procurorii au finalizat ancheta și au trimis în instanță dosarul său privind uciderea celor trei tineri studenți care veneau acasă de la Timișoara.

Întrucât directorul Iacob Chișărău a fost condamnat deja la trei ani de închisoare în dosarul „mită la Curtea de Apel”, în cazul celui de al doilea dosar, în care este acuzat de ucidere din culpă, va fi judecat în stare de deținere. Primul termen de judecată va fi la Judecătoria Deta, pe data de 28 martie.

„Așteptăm cu nerăbdare prima înfățișare la instanță. Sperăm să se facă dreptate copiilor care și-au pierdut viața în acel tragic accident. Până în acest moment nu putem oferi și alte detalii despre cauză, dar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a eventualelor probe ce vor fi administrate în cursul judecății, avem convingerea că vom demonstra vinovăția inculpatului”, a declarat avocatul Vlad Hosu, avocatul familiilor victimelor ce au murit în accidentul de la Pădureni.

A amânat momentul
Accidentul a avut loc în urmă cu aproximativ doi ani, însă din cauza subterfugiilor avocățești, inculpatul Iacob Chișărău a solicitat expertize peste expertize prin care a reușit să amâne trimiterea în judecată a dosarului.  Astfel că, ancheta în cazul celor trei tineri omorâţi de fostul consilier judeţean al PDL a fost îngreunată.

Iniţial a vrut să demonstreze că a suferit un infarct în timpul producerii accidentului, pentru ca ulterior să arate că maşina în care a intrat cu viteză avea probleme tehnice. Toate motivele invocate de acesta au fost însă respinse de procurori. Singurul beneficiu pe care l-a avut de pe urma lor a fost timpul pe care l-a câştigat.  Pe data de 6 mai se împlinesc deja doi ani de la tragicul accident, pe care directorul i-a petrecut în libertate.

Cum s-a produs accidentul  
Accidentul a avut loc la începutul lunii mai 2011, pe DN 59, în judeţul Timiş. Şoferul, care era şi consilier judeţean la momentul producerii accidentului, a lovit în plin maşina care circula regulamentar şi în care se aflau patru studenţi. Tinerii de 20 de ani erau din Reşiţa şi se îndreptau spre casă. Trei dintre ei nu au mai ajuns la cei dragi. Singurul supravieţuitor, Alexandru Tamaş, ar fi fost contactat de autorul accidentului, ca să îl convingă să îşi schimbe declaraţia, însă acest lucru nu s-a întâmplat.