Judecătorii nu îl mai lasă în Parchet pe magistratul care a luat mită!

Deși a fost eliberat sub control judiciar, Valentin Cârstea nu are voie să se reîntoarcă la serviciu, întrucât momentan nu mai poate profesa nici meseria de procuror și nici pe cea de profesor la Universitatea ,,Drăgan“.

Deși este magistrat, instanța a stabilit pentru Cârstea o serie de interdicții, pe care în cazul în care nu le respectă riscă să ajungă în arestul poliției sau în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada în care se află sub control judiciar, acesta trebuie să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie Timișoara dacă este solicitat, să anunțe dacă își schimbă locuința și să nu părăsească țara fără înștiințarea procurorului. De asemenea, instanța a dispus ca magistratul să stea departe de persoanele implicate în dosar și nu are voie să poarte armă. Explicit, lui Cârstea i s-a interzis să exercite profesia de procuror şi pe cea de cadru didactic, întrucât în ambele situații oamenii legii au depistat nereguli.

CITEȘTE ȘI: Procuror din Reșița reținut pentru luare de mită!

Valentin Cârstea a ocupat o perioadă funcția de procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, dar și pe cea de purtător de cuvânt al aceleiași instituții. Este acuzat de luare de mită, fals intelectual, trafic de influenţă în formă continuată și complicitate la luare de mită în formă continuată.

Contravaloarea totală a bunurilor primite de inculpat în perioada august 2013 – octombrie 2014 a fost de aproximativ 9.000 lei.

FOTO: pressalert.ro

Comments

  1. Ion Bonțu says:

    Nu le mai ajung banii….. Cu cât au mai mulți, cu atât sunt mai lacomi.

  2. Elvira says:

    Sunt foarte curioasa daca arestarile in randul oamenilor de afaceri mai putin curati si in randul politicienilor corupti va continua si dupa alegerile din Noiembrie 2014.
    Daca iese Ponta si continua inseamna ca e ordin de la Brussel deci nu e de vina Basescu sau Ponta pentru asta.