Alegerile prezidenţiale, tot mai aproape de termen. Peste 275 de mii de cărăşeni sunt aşteptaţi duminică la urne

Buletinele de vot şi ştampilele pentru alegerile de duminică au ajuns în Caraş-Severin. Săptămâna aceasta, primarii tipăresc listele permanente cu alegătorii din localităţile lor!

Peste 305 mii de buletine de vot, destinate alegătorilor din Caraş-Severin, celor 276 265 de alegători, au sosit în Reşiţa, urmând ca până la data de 31 a acestei luni să fie distribuite către birourile secţiilor de votare. Totodată, cu buletinele de vot au sosit şi ştampilele cu menţiunea ,,votat”, timbrele autocolante şi celelalte materiale necesare bunei desfăşurări a alegerilor pentru preşedintele României“, a anunţat Prefectul Silviu Hurduzeu. Reprezentantul Guvernului în Caraş-Severin a mai precizat că la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc şi tragerea la sorţi la Tribunalul Caraş-Severin a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, pe baza listei întocmite cu jurişti şi cu persoanele de bună-reputaţie întocmite de Prefectura judeţului Caraş-Severin.

În perioada următoare, în afară de distribuirea buletinelor de vot până la data de 31 octombrie, urmează ca astăzi şi mâine să aibă loc instruirea cu preşedinţii şi locţiitorii desemnaţi în urma tragerii la sorţi. Aceasta va avea loc la Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa“, a mai spus prefectul Hurduzeu.

La rândul lor, săptămîna aceasta Primarii au obligaţia să tipărească listele electorale permanente cu alegătorii care vor vota duminică, 2 noiembrie. Listele electorale permanente cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit mențiunilor din actele de identitate emise de statul român.

Şi cărăşenii aflaţi în afara graniţelor ţării îşi pot exercita dreptul la vot, deplasându-se la cea mai apropiată secţie de votare de locul în care muncesc. La alegerile pentru preşedintele României din anul 2014, Ministerul Afacerilor Externe organizează 294 de secţii de votare în afara ţării. Lista tuturor secţiilor, precum şi alte informaţii utile referitoare la desfăşurarea scrutinului în străinătate sunt disponibile pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii „Alegeri pentru Preşedintele României 2014”, link: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014. MAE a elaborat şi o hartă interactivă a secţiilor de votare din străinătate, o aplicaţie dezvoltată pe platforma Google Maps, pentru a facilita accesul cetăţenilor români din afara ţării la secţiile de votare. Aceasta este disponibilă pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/harta-sectii-2014.