Judecătorii i-au recalculat zilele de pușcărie vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin! Mai stă ani întregi după gratii!

Condamnat în două dosare penale pentru infracțiuni de corupție, Ionesie Ghiorghioni, fostul vicepreședinte al administrației județene, a aflat pedeapsa exactă pe care va trebui să o execute în regim de detenție după ce a pretins și primit șpagă, după ce a jucat murdar în campania electorală și a convins organe ale Poliției să mușamalizeze un accident de circulație pe care l-a provocat la volanul mașinii Consiliului Județean!

Condamnat definitiv în două dosare penale, la patru ani și jumătate în primul, și la doi ani și 16 luni, la care se adaugă o amendă de 27.000 de lei, în cel de-al doilea, Ionesie Ghiorghioni a cerut în instanță contopirea pedepselor. Solicitarea i-a fost admisă fostului vice CJ, Tribunalul Timiș stabilind pedeapsa cea mai grea constând în patru ani și jumătate de închisoare. La aceasta însă se adaugă în mod obligatoriu un spor de doi ani, astfel că Ionesie Ghiorghioni are în final de executat șase ani și șase luni de pușcărie.

Fostul vice al CJ plătește astfel pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență în formă continuată, pentru folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, pentru trei infracțiuni de influenţarea declaraţiilor, pentru săvârșirea infracţiunii de fals intelectual și uz de fals.

În primul dosar, Ghiorghioni a fost prins în flagrant primind șpagă de la soția omului de afaceri Valentin Armașu, chiar în biroul său de la Consiliul Județean Caraș-Severin. În cel de-al doilea a fost condamnat alături se Sorin Frunzăverde, președintele de la acea vreme al administrației județene, pentru că ar fi făcut presiuni asupra primarilor din județ în perioada premergătoare alegerilor, dar și pentru că a încercat să scape de răspundere în urma unui accident rutier de care se făcea vinovat.