O nouă investiţie privată pe Muntele Mic! Gratuitate pentru toţi turiştii la inaugurare, în weekend!

În acest sezon de iarnă, Muntele Mic a fost mult mai animat decât în anii precedenţi, grație eforturilor comune ale celor care investesc la 1600 de metri altitudine, pentru ca turiștii să aibă parte de cele mai bune oferte, de la cazare până la parcare sau pârtii de schi aerisite și cu strat confortabil de zăpadă.

Din acest weekend se lansează telescaunul ISAI la Muntele Mic. Este un moment istoric, una dintre cele mai importante investiții realizate de un om de afaceri din Timișoara pentru turiștii din Banat. Nu este vorba despre vechiul telescaun de la baza muntelui spre platou, ci de un telescaun nou, modern, care să ducă schiorii de pe platou în vârf de munte. Zilele trecute telescaunul a primit autorizația de funcționare, iar la acest sfârșit de săptămână telescaunul va putea fi folosit gratuit, anunță proprietarii.

Tot din acest sezon de iarnă s-a amenajat o parcare, considerată a fi parcarea amenajată la cea mai mare altitudine din România în gol alpin, deschisă iarna. Parcarea poate cuprinde 400 de mașini, este iluminată, iar cea mai aglomerată zi din acest an a fost 2 ianuarie, când s-au înregistrat 600 de mașini în zona parcării.

Deși oferta de pe Muntele Mic este deosebit de atractivă, ninsorile abundente și viscolul au făcut ca drumul de la Borlova către baza Muntelui Mic (fostul Telescaun) să fie închis miercuri seara şi joi. Turiștii care doresc să urce pe munte în acest weekend pot urmări informații actualizate despre starea drumului şi a vremii pe paginile de facebook Muntele Mic Online și Echipa Muntele Mic.