Judecătorii de la Tribunalul Caraş-Severin sunt convocaţi azi pe speţa „Memorandum“!

Asociaţiile profesionale de magistraţi au cerut instanţelor să ia în discuţie un Memorandum cu privire la starea Justiţiei şi să se pronunţe atât asupra celor stipulate acolo, cât şi asupra unei eventuale forme de protest.

„Asociaţiile magistraţilor au propus Memorandumul şi au recomandat punerea lui în discuţia adunărilor generale ale judecătorilor din fiecare instanţă, singurul organism care poate dezbate astfel de probleme. La Judecătoria Caransebeş a avut loc Adunarea Generală luni, 12 septembrie 2016, iar Memorandumul a fost adoptat. La Tribunalul Caraş-Severin, Adunarea Generală va avea loc joi, 15 septembrie, iar la celelalte judecătorii nu cunosc încă data adunării generale şi nici dacă a fost convocată. Trebuie să mai accentuez doar că adoptarea Memorandumului nu înseamnă grevă acum”, ne-a explicat judecătorul Daniela Deteşan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş-Severin.

La Judecătoria Oraviţa, judecătorul delegat pentru relaţia cu mass-media, Lucian Popuţi, se află în concediu pentru creşterea copilului, dar este suplinit de judecătoarea Rodica Pascariu, care ne-a declarat că nu are cunoştinţă despre un asemenea memorandum şi că nu s-a stabilit vreo adunare generală pentru aceasta. La Judecătoria Moldova Nouă, purtătorul de cuvânt nu a putut fi contactat până la publicarea articolului.