Oţelu Roşu, fără Consiliu Local

Democrat-liberalii se împacă foarte greu cu ideea că au pierdut oraşul Oţelu Roşu după ce fostul primar, Simion Iancu – Simi, a fost arestat, iar candidatul la alegerile locale din 10 iunie, Dragoş Enache, a fost învins de Luca Mălăiescu, de la USL.

 

Consilierii locali PDL nu s-au prezentat la constituirea Consiliului Local Oţelu Roşu deoarece ţin neapărat ca viceprimarul oraşului să fie unul de-al lor. Dragoş Enache a pierdut bătălia pentru funcţia de primar, dar s-ar mulţumi şi cu cea de vice. Pentru asta are însă nevoie de votul majorităţii, ceea ce înseamnă că stă la mâna consilierilor PP-DD. USL are opt consilieri, PDL, şapte, şi PP-DD, doi, dar oamenii lui Dan Diaconescu sunt tentaţi mai degrabă să meargă cu social-liberalii. Pentru democrat-liberali e mai important însă să aibă viceprimar la Oţelu Roşu decât să se preocupe de problemele oraşului. Şi sunt destule, după cum au descoperit procurorii DNA odată cu începerea urmăririi penale faţă de fostul edil-şef.

“La constituirea Consiliului Local Oţelu Roşu, care trebuia să aibă loc acum patru zile, cei şapte consilieri PDL nu s-au prezentat, astfel că nu am avut două treimi din cvorum, aşa cum cum spune legea. În consecinţă, la Oţelu Roşu nu există deocamdată Consiliu Local. Prefectura ne-a dat un nou termen, pentru joi, la ora 16. Există posibilitatea ca nici astăzi să nu se prezinte, cel puţin aşa ne-au informat sursele noastre. În acest caz, va mai fi acordat un nou termen, peste trei zile lucrătoare. Dacă nu se vor prezenta nici atunci, vor pierde mandatele de consilieri. Sunt convins că se vor prezenta la al treilea termen deoarece ei nu urmăresc altceva decât să mai înduplece câţiva consilieri de la USL sau de la PP-DD să voteze cu ei”, a declarat primarul Luca Mălăiescu.