Jocuri politice la un pahar de răchie [FOTO]

Renumitele licori de prune, mere, pere sau gutui au trecut pe plan secund la ediția de anul acesta a Festivalului Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul Montan organizat în parcul din centrul istoric al stațiunii Băile Herculane.

În contextul actualelor dispute politice, poate mai aprinse ca niciodată, printre mesele de prezentare ale producătorilor locali s-au perindat mai mulți politicieni și șefi ai instituțiilor de stat decât turiști sau oameni interesați de răchie și mălai. După caz, prezența sau absența unora dintre protagoniștii scenei politice cărășene au lămurit care sunt taberele din PSD Caraș-Severin, dar totodată au ridicat și mai mari semne de întrebare. Fostul primar al orașului-stațiune, Nicușor Vasilescu, s-a convins că oamenii nu l-au uitat și că mulți îl regretă, ceea ce ar putea să-l readucă în viața publică, dar cu ce a mai rămas din capitalul de imagine a verificat și Iancu Simion – Simi, fostul primar de Oțelu Roșu. Liberalii n-au lipsit nici ei de la festival. Au gustat o răchie pe stomacul gol și au plecat de grabă. Fără consecințe deosebite. Vela într-o parte, Borcean în alta. Om de-al locului, Ion Tabugan, șef peste ALDE Caraș-Severin de data aceasta, și-a făcut simțită prezența exact în momentul în care s-a înregistrat cea mai mare afluență. Le-a strâns mâna tuturor producătorilor și a evitat pe cât posibil să se intersecteze cu ceilalți politicieni care făceau băi de mulțime. La fel cum s-a evitat și cu Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin.

Într-un final, cu toții s-au declarat încântați de răchia de Banat, deși e clar că pentru unii dintre ei anul acesta a fost prea amară. Încântați cu adevărat au fost însă de orchestra pe care Ioan Benga a adus-o în foișorul din parcul central, programul focloric pregătit de „Semenicul” fiind unul aplaudat la scenă deschisă.