Jocuri murdare la Caransebeș! Social-democrate!

Ședința extraordinară a Consiliului Local, desfășurată la Caransebeș, a avut pe ordinea de zi validarea și celor doi consilieri locali care nu primiseră girul colegilor în cadrul ședinței de constituire din 24 iunie.

Astfel, Toma Tămășilă (PNL) și Adrian Truică (PSD) au fost validați și au depus jurământul în fața colegilor. Jocul social-democraţilor de a invalida unul sau doi consilieri liberali la ședința de constituire avusese ca scop alegerea viceprimarului din rândul PSD, partid care în mod normal nu deținea majoritatea în consiliu. Doar că unul dintre consilierii PSD și-a exprimat libertatea de a alege ridicând mâna pentru doi colegi de la PNL și, doar după mai multe pauze de consultări, s-a respectat decizia liderului de grup din PSD. Însă a fost prea târziu, pentru că doar consilierul liberal Tămășilă mai rămăsese de validat. Cum acesta nu a primit votul PSD-iştilor, a venit rândul liberalilor să nu-și acorde susținerea pentru ultimul consilier, clasat în ordine alfabetică la PSD, Truică. În concluzie, majoritatea a rămas tot în tabăra liberală, care și-a ales astfel viceprimarul.

Cum jocurile se fac pur politic, deși consilierii au fost aleși pentru a administra un oraș, nici astăzi aleșii locali nu s-au dezis de la cele începute în prima ședință de Consiliu Local. Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple în maximum jumătate de oră, adică alegerea președinților și membrilor comisiilor Consiliului Local, s-a desfășurat într-o oră și jumătate. Și asta pentru că din nou s-a aruncat cu… acid politic în sala de ședințe. Consilierii din partea PSD au fost nemulțumiți de faptul că majoritatea din cadrul fiecărei comisii formate din 5 membri este în tabăra liberală și că nu a fost ales nici un președinte de comisie din partea PSD. Astfel, grupul PSD a amenințat public că nu este bine un astfel de război, pentru că își vor arăta și ei colții atunci când va fi nevoie de votul lor pentru aprobarea proiectelor de hotărâre din următorii patru ani.

Cu alte cuvinte, războiul a fost declarat public, însă ne întrebăm cine are de pierdut: PNL, PSD sau oamenii care i-au votat la alegerile din iunie pentru dezvoltarea și modernizarea acestui oraș? Primarul Felix Borcean nu le-a dat concursul celor de la PSD, spunând că vor fi realizate lucruri frumoase pentru Caransebeș, astfel încât consilierii social-democraţi nu vor putea să nu-și dea acordul pentru proiectele propuse de liberali.