Demisii în lanț din Consiliul Județean Caraș-Severin! Greii județului preferă Bucureștiul!

explo 1000x200

I-au păcălit pe cărășeni deschizând listele partidelor și cerându-le oamenilor votul care să-i trimită în Consiliul Județean, dar de fapt interesele lor erau cu totul altele! Acum și-au uns “mâinile drepte” în administrația județeană, iar ei rămân în fotoliile mult mai comode din Parlament!

Ședința Consiliului Județean Caraș-Severin convocată de președintele Silviu Hurduzeu pentru vineri dimineață va însemna și reconfigurarea executivului după ce mai mulți dintre aleșii cărășenilor au renunțat să le reprezinte acestora interesele din postura de consilieri județeni. În plenul de vineri se va constata încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Ion Mocioalcă, Ilie Iova, Marcel Vela, Valeria Schelean, Ion Tabugan și Ionuț Chisăliță.

Mocioalcă ar fi putut să conducă în sfârșit județul, în calitate de președinte, dar a preferat să o facă indirect, prin Silviu Hurduzeu, el păstrându-și locul în Camera Deputaților. Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean și candidat PSD pentru Primăria Caransebeș, Ilie Iova, a cedat și el locul său în executivul județean. La fel și Chisăliță. Despre Iova se spune că ar rămâne totuși în Palatul Administrativ, ca și consilier personal al președintelui Hurduzeu. Din partea social-democraților urmează să fie astfel validați următorii trei de pe lista consilierilor aleși, Petru Borduz, Mihaela Popovici și Marius Bălean.

Marcel Vela a demisionat din Consiliul Județean anunțând că el a candidat exclusiv pentru funcția de președinte, locul său urmând să fie ocupat începând de vineri de către Traian Smultea. Deputata Valeria Schelean s-a aflat pe lista liberalilor doar pentru a ridica partidul, astfel că renunțarea ei la calitatea de consilier județean este cât se poate de logică. În noua configurație a Consiliului Județean se va regăsi astfel de la PNL Elena Ileana Meteleaucă. Și șeful UNPR Caraș-Severin, Ion Tabugan, e mai interesat de capitală decât de Consiliul Județean, el cedându-i locul în „legislativul“ cărăşean lui Marcel Andronache. Mai mult decât atât, există informații potrivit cărora vor urma și alte schimbări în Consiliul Județean, cel mai probabil, cu ocazia ședinței de luna viitoare.