Jocuri de putere la un nivel mic, în noul Consiliu Local Caransebeș! Liberalii Borcean și Isac au preluat Primăria!

Noul primar al Caransebeșului, Felix Borcean, a depus jurământul de credință în fața Consiliu Local proaspăt constituit, dar și a fostului edil-șef, Marcel Vela, cel care a ținut să-i fie alături și care i-a prezis cel puțin trei mandate de primar de acum încolo!

Felix Borcean va face echipă la primărie cu Marius Isac, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar, acesta fiind ales cu opt voturi “pentru”, în defavoarea lui Valentin Dascălu, propunerea PSD.

Noul primar ales are 41 de ani, este profesor, fost director al Colegiului Național Traian Doda, e căsătorit, are un băiat de 11 ani și spune că dorește prin acțiunile pe care le va întreprinde și deciziile pe care le va lua în fruntea Primăriei Caransebeș să ofere o viață mai bună copilului său, ca să poată să învețe, să se dezvolte și să trăiască într-un mediu sănătos din toate punctele de vedere. Prin extrapolare, același lucru îl dorește pentru fiecare cetățean al urbei, pentru ca, împreună, printr-o gândire sănătoasă, grijile de zi cu zi să fie mai puține.

Deși Consiliul Local este legislativul care prin votul consilierilor va lucra în interesul cetățeanului, șicanele politice între membrii Consiliului nu au întârziat. Încă de la începerea ședinței de validare a consilierilor, grupul PSD nu a dorit să își dea acordul pentru validarea consilierului liberal Vasile Rafa (aflat în ordine alfabetică, la finalul listei), deși comisia de validare și-a dat acordul pentru toți consilierii, care, din punct de vedere legal întruneau toate condițiile. Motivul?! Majoritatea liberală nu ar fi aprobat primele persoane propuse de PSD pentru a face parte din comisia de validare. Un motiv pueril care a întârziat ședința cu aproximativ o oră. Și de aici și continuarea. Pesedistul Munteanu a ridicat mâna la numărareal votului pentru Rafa, validarea a fost acceptată, astfel că s-a încercat aceeași abordare și la următorul, și ultimul pe lista PNL, Toma Tămășilă. Aici, consilierii PSD, la solicitarea liderului de grup, Florin Bogdea, au fost uniți și Tomășilă nu a fost validat ca și consilier local. Și dacă e bal, să fie până la capăt. A venit și rândul PNL să taie capul ultimului consilier de pe lista PSD, Adrian Truică. În aceste condiții, majoritatea din punct de vedere al deciziei la vot s-a aflat tot în tabăra liberală, care și-a propus și impus viceprimarul. Pentru că nu s-a rezolvat nimic prin aceste șicane politice, secretarul primăriei, jurist Ana Bratu, a explicat că după această ședință că cei doi consilieri pot depune contestație și validarea lor ca și membri în Consiliul Local poate avea loc în următoarea ședință de lucru a Consiliului Local, atunci când se va aproba procesul-verbal al ședinței de astăzi.

La finalul ședinței, consilierii PSD nu au mai dorit să aștepte poza de grup a noului Consiliu Local și s-au retras fără nicio declarație pentru presă. De cealaltă parte, primarul liberal Felix Borcean a mulțumit familiei pentru suportul moral și lui Marcel Vela. Borcean a menționat că fiecare om are personalitatea și crezul său, dar va face tot posibilul să-i calce pe urme primarului Marcel Vela și din punct de vedere al perioadei în care a condus cu succes Primăria, dar și să continue proiectele începute și să dezvolte orașul din punct de vedere turistic, edilitar și urbanistic.

”Am trăit împreună un moment de mare emoție. Am avut parte de o atmosferă caldă, de prietenie, presărată pe alocuri cu mici șicane în timpul ședinței, dar am ajuns la rezultatul dorit, câștigarea funcției de viceprimar de către colegul Marius Isac. Cu toții am depus jurământul, doar doi consilieri nu au fost validați, dar urmează să se rezolve și această problemă în următoarea ședință de lucru a Consiliului Local. Am depus jurământul. De astăzi sunt primarul municipiului Caransebeș, o să fac echipă cu viceprimarul Marius Isac, așa cum am promis în campanie și o să lucrăm în interesul cetățeanului acestui oraș frumos”, a declarat Felix Borcean.

album foto: