JOCURI DE CULISE. Cine sunt aspiranții la funcția de vicepreședinte în Consiliul Județean?

Apele sunt extrem de agitate în cel mai înalt for din Caraș-Severin, mai ales că instituția a rămas fără lideri. Lucrurile însă se vor schimba în viitorul apropiat, iar asta generează din nou valuri de speculații în așteptarea alegerii unui nou vicepreședinte.

Una peste alta, procurorii DNA cer și suspendarea președintelui Frunzăverde, dar și a vicelui Ghiorghioni, însă deocamdată nu s-au găsit soluții legale pentru acest lucru. Cel puțin asta se întâmplă în cazul lui Sorin Frunzăverde, care și-a dobândit funcția prin votul a peste 74.000 de cărășeni, după cum au explicat oficialii CJ. Chiar și așa, acesta nu se poate reîntoarce momentan la conducerea Consiliului Județean pentru că se află în concediu medical.

La polul opus, situația lui Ionesie Ghiorghioni poate fi rezolvată cu ușurință, după cum susțin o parte dintre consilierii județeni, care se arată nemulțumiți de faptul că suspendarea vicepreședintelui este pasată artificial în plen pentru că lucrurile sunt extrem de simple.

„Problema stă în mâna Partidului Național Liberal. Dacă PNL l-ar exclude din partid, acesta și-ar pierde și locul din Consiliul Județean, pentru că a fost ales pe liste. Odată exclus, își pierde calitatea de consilier. Așa s-ar rezolva problema! Nu înțeleg de ce e nevoie de proiecte de hotărâre inițiate și alte scenarii atât de complicate“, susține Ioan Țundrea, actual consilier al ALDE, ajuns în Consiliul Județean Caraș-Severin pe lista Partidului Conservator.

Lupta se dă în PNL

Cert este că, într-un fel sau altul, la următoarea ședință „problema” Ghiorghioni va fi rezolvată, iar vicele, suspendat. Cum locul său va rămâne liber, unul dintre consilierii județeni va trebui să promoveze pe poziția numărului 2, vicepreședintele fiind ales prin votul dat în plen.

Social-democrații nu au majoritate în Consiliul Județean și, prin urmare, și-au luat gândul de la un potențial post de vice. Nu am discutat nimic, cel puțin deocamdată. Oricum ei (N.R.: liberalii) au majoritate, așa că pot face ce vor. Despre ce vorbim aici?!, a declarat sictirit consilierul județean Ioan Spânu, din partea PSD.

În ce privește PNL, reacții oficiale nu au apărut încă, însă potrivit unor surse apropiate Express de Banat, favorit pentru ocuparea postului ar fi consilierul județean Viorel Bașag, un om discret de afaceri, care a stat departe până acum de flash-urile politicii cărășene. Acesta însă ar fi preferat doar de o parte dintre liberali.

O altă tabără ar urma să decidă între o doamnă, Iustina Turnea, care s-a făcut remarcată prin activitatea pe care a derulat-o în domeniul sănătății din Caraș-Severin după închiderea spitalelor pe vremea lui Boc, și Ioan Cojocariu, actual director al Casei de Cultură din Caransebeș.

La același post însă ar mai aspira și Dan Surdu, fost consilier PP-DD, care odată cu Ordonanța traseismului politic s-a înscris în PNL.

La următoarea ședință de Consiliu Județean apele se vor limpezi. Cert este că Ilie Iova, care în prezent se află la cârma forului, a făcut apel la aleși și le-a explicat faptul că suspendarea lui Ghiorghioni este importantă în primul rând pentru derularea în condiții normale a activității, volumul de lucru al instituției fiind extrem de mare. Prin urmare, are nevoie de o persoană activă, deci de un nou vicepreședinte care să își poată îndeplini atribuțiile pe linie de serviciu.

Comments

 1. Podsekalnikov says:

  La vremuri noi tot noi. Adevarata intrebare care se pune este daca vicele v-a fi incompetent sau foarte incompetent.

 2. z says:

  agitatie foarte mare insa tot ai lor vor fi.

 3. Sebastian says:

  Parca era vorba de schimbarea clasei politice si voi vorbiti de fosile ca Basag? Spanu nu are nimic de spus , nu are majoritate … De aia isi sustine din umbra administratoru benzinariilor care se plimba cu o masina de 3000 de euro sa nu iasa in evidenta ! Va doresc succes si multi ani… Cu executare!!!!!!

 4. adrian says:

  Oameni buni , suntem in 2015 ,toti asteptam schimbari dar nimeni nu face nimic! Trebuie gasita o solutie. Avem nevoie de oameni capabili sa faca ceva , promisiuni fac toti! Daniel Surdu cred ca este cea mai corecta varianta ! Fara prea mult tam-tam prin presa ,daca nu ma insel(si sigur nu o fac) , el a facut proiectul la fotbal pentru copii (selectionata judetului) , el a lamurit apele la primarie cu Aquacarasul, la fel , fara spectacol! Cat despre Viorel Basag ,,favoritul” , care striga in gura mare cat de prieten e cu primaru’ si cu domnu Gurgu apropiat al primarului , sa nu zic sageata (daca e o informatie eronata, tot aici , pe express de banat am citit-o) la fel va juca tenis cu picioru’ si din postura de consilier judetean ! Oamenii batrani au nevoie de miscare , noi de o schimbare!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Adam says:

  Cojocaru, vicepresedinte, ar fi bataie de joc!

 6. cetateanul says:

  dl. consilier surdu are toate elementele întrunite pentru demnitatea publica, carismă, ttinerețe,inteligenta, mai puțin unul nu-l recomanda influenta în partid! ……via Caransebeș

 7. cetateanul says:

  dar mai bine leu sa mori decât caine înlănțuit!

 8. George cojbuc says:

  Decebal către popor………

 9. George Coșbuc says:

  Decebal către popor…

 10. Alex says:

  Un lucru este cert si anume ca politicienii nu au invatat nimic din experientele trecutului si comandamentele momentului actual si viitor! Nici nu au cum deoarece sunt aproape aceleasi personaje din anii 90 si pana in prezent! Cei care vor intelege ca trebuie sa se reformeze profund, aceia vor avea castig de cauza la viitoarele confruntari electorale! Aproape intrega clasa politica nu mai are nici un credit si vom asista in perioada urmatoare la ample proteste de strada, iar mlulti dintre politicieni nu vor mai indrazni sa se intalneaca cu electoratul! Atentie la ce se va intampla!

 11. Marian says:

  Toata lumea il vede pe Surdu Daniel cea mai buna varianta. Asa si este !!! Am citit comenturile voastre si vreau sa fac o completare la Adrian: este adevarat tot ce-a spus el , dar un mare plus il da faptul ca a facut acele lucruri cand nimeni nu se astepta sa fie vacant in scurt timp postul pe care se bate toata lumea acum! Succes dl. Surdu !

 12. CITIND COMENTARIILE PRECEDENTILOR , DOMNUL SURDU DANIEL ESTE UN CONSILIER TINAR , LA VRASTA DOMNIEI SALE NU ARE VREO PATIMA POLITICA , POATE , A DOVEDIT , PUNETI DOMNILOR CONSILIERI MINA PE DOMNIA SA . DOAR ACEST TINAR VA VA RESPECTA CU ADEVARAT DIN POZITIA DE VICEPRESEDINTE . LASATI DE O PARTE DINOZAURII .

 13. David says:

  Pentru alegerea celui de-al doilea vice sunt necesare 16 voturi. Daca Ghiorghioni va fi suspendat vine urmatorul de pe lista USL (un PSD-ist ori un PNL-ist). In prezent esichierul politic in C.J. Caras arata astfel: 29 membri din 31 (lipsesc Frunzaverde si Ghiorghioni), din care 14-PNL, 9-PSD, 3-UNPR, 1-PC, 2-independenti. Si atunci, de la cine (si, mai ales, pentru cine) se vor intruni cele 16 voturi necesare? Asa cum am aratat anterior, al 30-lea membru poate fi PNL-ist ori PSD-ist. Din cate stiu urmatorul pe lista este un PSD-ist care ocupa in prezent o functie de conducere unde a fost pus de Mocioalca. Tot el il poate muta in C.J., daca vrea! Daca nu o face, atunci nu va propune nici contracandidat, ceea ce inseamna ca este inteles cu Vela (ca de obicei), iar urmatorul pe lista va fi PNL-ist. In aceste conditii PNL-ul mai are nevoie doar de un vot pentru a avea majoritatea necesara! Intrebarea este cine va fi cel cumparat si ce-i va oferi Vela? Raspuns: persoana in cauza poate fi de la orice partid, chiar si din arcul guvernamental (PSD-UNPR-PC). Faceti, baieti, consiliu de uniune nationala, sau mai bine, refaceti PCR-ul, ca nu sunteti cu nimic mai buni! La vremuri noi, tot voi!