Joaca de-a înțelegerea: UDMR se dezice de moțiunea lui Dragnea! Maghiarii nu vor fi mâine în sală!

untitled design set 970x90 px

UDMR nu va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Uniunea s-a decis după ce legile pe care le-a propus nu au mai ajuns să fie votate.

În Parlament, ca la circ! După ce Partidul Social Democrat a arătat deschidere față de UDMR și a început negocierile pentru ca maghiarii să susțină moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, spiritele s-au încins atât în rândul PNL și PMP, cât și în mediul virtual. Uniunea Democrată a Maghiarilor dorea, printre altele, scăderea pragului de reprezentare a minorităților pentru folosirea limbii materne în administrație de la 20%, la 10%, PSD-ALDE susținând un prag de 15%. În plus, UDMR voia ca data de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, să fie sărbătoare națională.

Solicitările UDMR și deschiderea arătată de PSD au dus la proteste în Parlament, declanșate de PNL și PMP. Membri ai Partidului Mișcarea Populară au legat panglici tricolore de ușa biroului lui Liviu Dragnea, în timp ce un deputat liberal a pus muzică patriotică în Comisia Juridică. Din aceeași Comisie face parte și deputatul cărășean Valeria Schelean.

„Ședința Comisiilor reunite din Camera Deputaților, respectiv Comisia juridică, de disciplină și imunități și cea pentru Drepturile Omului, convocată azi, a doua oară, pentru a discuta modificările negociate de UDMR și PSD la Legea privind administrația publică locală a fost, din nou, amânată. Interesele de partid ale PSD nu pot fi satisfăcute cu nesocotirea intereselor tuturor cetățenilor români!”, este mesajul parlamentarului liberal din Caraș-Severin.

 

După ce negocierile dintre PSD și UDMR au încetat, maghiarii au anunțat că nu vor fi în sală mâine la dezbaterea moțiunii de cenzură.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/