Probleme cu declarația de avere a deputatului Luminița Jivan

Proaspătul deputat PSD a uitat, se pare, să depună declarația de avere pentru anul 2017, pe site-ul Camerei Deputaților fiind depusă doar declarația de la intrarea în mandat. Potrivit ANI, termenul de depunere a declarațiilor de avere era 15 iunie 2017, însă, de când e deputat, Luminița Jivan se pare că nu se mai încurcă în termene limită.

„A mai rămas doar o săptămână până la expirarea termenului de depunere a declarațiilor de avere și de interese, respectiv 15 iunie 2017. Aceasta este ultima zi în care persoanele prevăzute la art. 1, alin. (1) din Legea nr. 176/2010, pot depune declarațiile de avere și de interese anuale”, transmitea ANI pe 8 iunie 2017.

Stând noi și întrebându-ne de ce ar încălca tânărul deputat legea, am identificat și un posibil răspuns: declarația de avere pe anul 2017 ar face-o de rușine pe Luminița Jivan, dacă ea ar fi comparată cu CV-ul depus pe site-ul Camerei Deputaților.

Este limpede că în anul 2016 deputatul a schimbat nenumărate locuri de muncă, fapt ce nu i-a permis să țină pasul și să-și actualizeze CV-ul în care trece că este și astăzi director de cabinet al Președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și deputat. Probabil că, la atâtea joburi schimbate, este foarte greu să ții pasul și să updatezi CV-ul. Numai că tânăra blondă nu uită să treacă în CV că este deputat, dar lasă să se înțeleagă că este, în continuare și șefa de cabinet a lui Silviu Hurduzeu. Sau încă mai este și noi știm altceva?

Situația s-ar lămuri extrem de ușor din declarația de avere, declarație care nu este depusă, deși termenul a expirat!

Nici numerele de telefon din CV nu par a fi corecte, având în vedere că atât mobilul, cât şi fixul sunt imposibil de contactat.

Așa cum spuneam, pe site-ul Camerei Deputaților ultima declarație de avere este din anul 2016 (http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=156&cam=2&leg=2016&pag=5), iar în cea de pe site-ul Consiliului Județean, înregistrată pe 3 ianuarie 2017 (probabil la ieșirea din mandat), e tot copy-paste după cea din 2016.

Să fi făcut și cu CV-ul tot copy-paste sau a înțeles și ea că dacă publică declarația pe 2017 se prinde lumea că stă… pe două scaune?! Greu și cu copy-paste-ul ăsta…