JAF! S-au lăfăit pe bani publici! Și-au decontat din bugetul județului până și chefurile!

Auditorii Curții de Conturi au descoperit un adevărat jaf la Direcția de Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin. Banii publici nu s-au sifonat doar prin contracte cu firmele de casă privind plombări sau asfaltări de drumuri, ci și prin achiziționarea unor servicii mult supraevaluate sau de care nu era nevoie. Din bugetul județului s-au decontat însă și chefurile angajaților!

La DADPP s-a trăit boierește până mai ieri, până la instalarea Corinei Pascotă în funcția de director. Cel puțin așa reiese din Raportul Curții de Conturi, în care sunt trecute o mulțime de nereguli constatate, multe dintre ele de natură penală. Cu privire la angajarea și plata unor cheltuieli fără legătură cu activitatea instituției, auditorii au constatat, spre exemplu, că în 2015, DADPP „a achitat nelegal din bugetul instituției cheltuieli reprezentând masă servită cu ocazia zilei de 8 Martie. E vorba despre plăți care nu au nicio legătură cu activitatea instituției și care contravin prevederilor legale privind cheltuirea eficientă a resurselor financiare.

Chefurile decontate din bugetul public au fost taxate și de președintele Consiliului Județean, Romeo Dumitrescu. Dar nu pentru că ar fi fost plătite din banii județului, ci pentru că s-ar fi cheltuit exagerat. Să spunem că, la 8 Martie, pentru 37 de persoane s-au cheltuit 3.000 de lei. Eu cu 30 de milioane am fost la un restaurant modest și am reușit 120 de persoane să ne întreținem foarte bine. Toate aceste sume angajate de persoane cu funcții de conducere din subordinea CJ sunt umflate, nu sunt justificate cu documente ori nu au fost lăsate să fie examinate de către auditorii de la Curtea de Conturi. Aceasta nu este politica PSD-ului sau a PNL-ului, acestea sunt buzunarele noastre, care au fost golite nemeritat și pentru care județul acesta nu arată cum trebuie. Persoane iresponsabile au lăsat acest patrimoniu pur și simplu să fie jefuit”, a afirmat președintele Dumitrescu.