[FOTO] Muntele penal de gunoi de la km 7 a luat foc! Sănătatea publică e în pericol!

Administrația Crina îi lasă pe cap noului primar, Ioan Popa, printre altele, și un munte de gunoi care fumegă și otrăvește aerul celor au case și sălașe în zona Km 7 sau care, la sfârșit de săptămână, încing un grătar la umbra pădurii!

Aseară a plouat cu găleata în Reșița, dar la doar câțiva kilometri de oraș, în zona făcută celebră pe vremea primarului condamnat Liviu Spătaru după ce s-au îngropat acolo câteva milioane de euro, grămezi mari de gunoi menajer fumegă și poluează totul în jur. E vorba despre gunoiul pe care SC Brantner îl adună zilnic din municipiu. Gunoi despre care administrația locală dădea asigurări că e dus la Km 7 și că, imediat, e încărcat în camioane și transportat mai departe. Ei bine, realitatea de la fața locului e cu totul alta. Transbordarea din declarațiile autorităților e mai degrabă o haldină în toată regula, pentru că, de la o zi la alta, muntele de gunoi capătă proporții, mirosul e dus de vânt tot mai departe, iar fumul înecăcios se întinde deasupra pădurii.

Autoritățile de mediu s-au pronunțat de la bun început, în sensul că depozitarea deșeurilor în acea zonă, fără niciun fel de aprobare, înseamnă încălcarea legii și atrage deschiderea de dosare penale. La km 7, gunoiul este dus de firma Brantner. Au fost amendaţi cu 40.000 de lei şi au termen până pe 15 iunie să lichideze depozitul şi să readucă terenul la starea iniţială. În caz că nu se vor conforma, avem pregătită încă o amendă de un miliard de lei vechi. Dacă nici după această a doua amendă nu se conformează, se va întocmi dosar penal pentru periclitarea sănătăţii publice”, a declarat în această dimineață pentru Express de Banat Gheorghe Muntean, comisarul-şef al Gărzii de Mediu CS.