Izvorul Domogled din Băile Herculane intră în reabilitare

Cea mai căutată fântâna publică din stațiunea Băile Herculane, Domogled, va fi supusă unor ample lucrări de refacere. Proiectul prevede o modernizare a zonei unde zilnic sute de trecători își încarcă la liber sticlele cu apa plată, microbiologic pură, naturală și rece ca gheața.

În baza unui proiect depus pentru fonduri SUERD, „Dezvoltarea infrastructurii turismului balnear din Băile Herculane”, Primăria a obținut o finanțare de peste 13 milioane de lei în care sunt incluse și alte lucrări de reabilitare: spațiile verzi din apropierea Pavilionului 12 – Vila Elisabeta și Teatrul de Vară din parcul Vicol.

„La mijlocul lunii septembrie, amplasamentul va fi predat constructorului care va decide modalitatea de aprovizionare cu apă plată a locuitorilor, pe perioada reparațiilor. Deocamdată nu știm ce soluție tehnică a găsit proiectantul în acest sens.”, a explicat consilierul primarului, Dan Nasta.

leader board 728 x 90 px

Cu acest prilej, o altă fântână publică va fi construită la o distanță de 200 de metri mai jos, în apropiere de zona cu parcare pentru autoturisme. Se intenționează ca în acest fel să fie rezolvată aglomerația care se produce mereu în jurul sursei de apă plată.