Gunoiul din Oțelu Roșu, scos la licitație! Urmează cel din Herculane, Oravița și Reșița!

remus rof, daniel borduz

Se scot la licitație serviciile de salubrizare pentru zona Oțelu Roșu după ce contractul cu firma Brai Cata, semnat la finele lui 2016, a fost reziliat!

După eșecul liberalilor de a-l schimba pe directorul ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin, Daniel Borduz și noul președinte Remus Rof au continuat procedurile pentru selectarea operatorilor care trebuie să colecteze selectiv deșeurile în patru din cele șase zone ale județului. La această oră, doar pentru zonele 2 și 3, Bozovici și Pojejena, există contracte semnate. Pentru restul județului, contractele semnate acum câțiva ani au fost reziliate deoarece firmele respective s-au săturat să tot aștepte deschiderea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac. „SC Ionela începe activitatea la 1 octombrie în zonele 2 și 3, Bozovici, respectiv Pojejena. Totodată vă pot spune că scoatem zona 6 – Oțelu Roșu la licitație publică pentru desemnarea altui operator. Aici lucrurile s-au mișcat ceva mai repede. Apoi vom urma aceeași procedură pentru zonele Băile Herculane, Oravița și Reșița. Asta depinde și de hotărârile de consilii locale.”, a explicat directorul Borduz.

celtic transilvania 1000x100px

Președintele ADI Intercom Deșeuri, Remus Rof, cunoștea cât de încurcate sunt lucrurile, dar spune că există soluții. „Am știut în ce mă bag, am știut că situația nu e deloc roz. Am pierdut ani în această problemă a gestionării deșeurilor și nu ne permitem să mai pierdem nicio zi. M-am ocupat împreună cu directorul Borduz pentru ca în cel mai scurt timp posibil să avem operatori pentru toate cele șase zone ale județului, să putem începe activitatea așa cum a fost gândită și stabilită prin proiectul finanțat de Uniunea Europeană. Practic, noi, ADI Intercom Deșeuri, abia acum ne intrăm în rol, cât timp deponeul și stațiile de transfer nu au funcționat n-am avut niciun fel de responsabilitate în gestionarea deșeurilor, așa cum greșit au înțeles unii.”, a precizat Rof.