Rezultatele bune ale Examenului de Bacalaureat nu s-au lăsat aşteptate anul acesta. Chiar dacă ultima sesiune nu a adus nicio notă de 10 în Caraş-Severin, o tânără din Clisura Dunării a reuşit să demonstreze că învăţând se poate face performanţă.
Bacalaureatul din acest an a schimbat puţin situaţia ruşinoasă a învăţământului în judeţul Caraş-Severin. Dacă cele mai mari note au fost obţinute de trei eleve din Reşiţa şi Bocşa, Clisura Dunării s-a ales şi ea cu o campioană. Iuliana Mariana Vladisavlevici, din Gornea, absolventă a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, a trecut şi ea cu brio peste o treaptă dificilă din viaţă, BAC-ul. Tânăra a fost puţin surprinsă de subiectul la Limba Română, însă nu speriată, susţinând că toate exerciţiile din sesiune au fost mult mai uşoare faţă de ceilalţi ani, obţinând astfel media generală 9.50. Fizica a fost materia ei preferată unde, de altfel, a luat nota maximă, lucru care a determinat-o să se înscrie şi să bifeze încă un 10 şi la concursul Constantin Sălceanu, din Timişoara.
„Este adevărat că la limba română nimeni nu se aştepta să pice poezia de Lucian Blaga, însă pentru mine subiectele au fost uşoare. La fel şi la matematică, probabil cei de sus au văzut că elevii nu sunt bine pregătiţi. La fizică, după ce am ieşit din sală mi s-a părut că o problemă nu am făcut-o bine, am stat pe jar până am ajuns acasă, apoi am văzut baremul şi mi-am dat seama că totuşi a fost bună, luând chiar nota 10. Mă bucur mult, pentru că o să urmez Facultatea de Fizică, îmi place fizica medicală, am fost şi la un concurs la Timişoara, unde am fost admisă cu nota 10. Se numeşte Constantin Sălceanu şi chiar pot să spun că este mai uşoară decât celelalte materii. Întrucât subiectele şi rezultatele de anul trecut m-au speriat puţin, mă aşteptam ca şi anul acesta să fie subiecte grele, însă totul s-a desfăşurat bine şi chiar sunt mulţumită de rezultate. M-am pregătit din timp pentru examene, am făcut exerciţii şi la clasă, dar în ultima săptămână mi-am recapitulat toate formulele şi la fizică, şi la matematică”, a declarat pentru Express de Banat absolventa Iuliana Mariana Vladisavlevici.
Conducerea liceului din Moldova Nouă este de părere că anul acesta rezultatele foarte bune nu au lipsit nici de la Bacalaureat, instituţia de învăţământ aflându-se undeva mai sus de mijlocul clasamentului.
„Liceul nostru s-a ales cu o elevă foarte bună şi la sesiunea de Bacalaureat. Meritul acesteia este excepţional şi ne bucurăm de rezultatele ei. În mare parte, liceul a reuşit să îşi rezolve problema Bacalaureatului la partea teoretică, fiind 98% promovabilitate, la cea tehnologică mai avem de lucru, doar 3 elevi picând examenele. Comparativ cu anul trecut, situaţia este mult mai bună”, explică profesor Dumitru Vladu, director la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă.