Directorul general al UCMR: „Societatea nu se vinde la bucată, iar angajații revin la serviciu!”

Locuitorii orașului sunt alarmați de faptul că decizia de a-i trimite pe cei 850 de angajați ai UCMR în șomaj tehnic este, de fapt, doar preambulul unei decizii mult mai drastice.

Vestea că mai bine de 70 la sută dintre muncitorii societății reșițene sunt trimiși în șomaj tehnic i-a bulversat pe reșițeni. Asta pentru că UCMR, chiar și în contextul crizei prin care trece, este unul dintre cei mai mari angajatori din Caraș-Severin.

Oamenii se tem de faptul că 850 de șomeri în plus ar însemna un dezastru economic pentru orașul de pe Bârzava. În plus, faptul că cei mai mulți dintre angajați sunt plecați din uzină ridică semne de întrebare asupra sorţii bunurilor din societate. Așa cum s-a întâmplat în cazul Ductil Steel, societatea ar putea fi vândută la bucată de hoții de fier vechi, cu acordul tacit al celor care au mai rămas pe baricade.

Zvonuri infirmate

Speculațiile care au apărut sunt infirmate de directorul general al UCMR, Cosmin Ursoniu. Acesta explică faptul că angajații care au mai rămas la lucru finalizează comenzile pe care societatea le-a avut de făcut pentru Hidroelectrica.

Eu pot să îi asigur pe salariați că pe data de 30 septembrie vor reveni la lucru. În ceea ce privește furturile din societate, este exclus să se întâmple așa ceva. Sunt 24 de puncte de pază, în care agenții asigură liniștea în permanență și se asigură că lucrurile vor decurge firesc ”, a declarat Cosmin Ursoniu pentru www.expressdebanat.ro .

Memorandumul mai așteaptă

În ce privește memorandumul adus în atenția oamenilor de politicieni, acesta este încă în stand by pe masa premierului, care a trebuit să părăsească țara și nu a mai luat subiectul în discuție în cadrul ședinței de Guvern.

Veștile bune sunt doar pentru Hidroelectrica, momentan, întrucât societatea a ieșit din insolvență. În perioada următoare, se va alege și noua conducere a firmei. De altfel, reamintim că renaționalizarea UCMR ar însemna și înființarea unui holding din care să facă parte atât uzina reșițeană, cât și și Hidroelectrica.

Comments

  1. Nelu Popescu says:

    Intradevar Locuitorii orașului sunt alarmați de faptul că decizia de a-i trimite pe cei 850 de angajați ai UCMR în șomaj tehnic este, de fapt, doar preambulul unei decizii mult mai drastice. Iam vazut stand de vorba si toti despre asta vorbea. Vestea că mai bine de 70 la sută dintre muncitorii societății reșițene sunt trimiși în șomaj tehnic i-a bulversat pe reșițeni. Speculațiile care au apărut sunt infirmate de directorul general al UCMR, Cosmin Ursoniu. Tot cea spus pina acum Ursoniu s/a implinit intocmai. Comenzi pe rupte, iesire din insolventa, contracte cu Hidroelectrica. Resitenii sa nu mai fie alarmati bulversati si tematori ca Ursoniu vegheaza. Nimic nu se intimpla fara ca el sa stie. Doamne ajuta

  2. Nelu Popescu says:

    În ce privește memorandumul adus în atenția oamenilor de politicieni, acesta este încă în stand by pe masa premierului, care a trebuit să părăsească țara și nu a mai luat subiectul în discuție în cadrul ședinței de Guvern. Premieru trebuia sa-si faca bagaju si na a vut timp sa semneze. Explicatie de blonda.