Investitorii au întors vizita administrației publice locale și, timp de mai multe zile, au stat la Moldova Nouă.
Investițiile private au cunoscut un avânt ieșit din comun în ultima perioadă de timp pe malul stâng al Dunării. Delphi, Toepfer și cehii care vor să dezvolte industria IT sunt doar câteva exemple în acest sens. În ciuda evoluției pe care o cunoaște piața muncii, cei care conduc destinele locuitorilor nu se culcă pe-o ureche, ci caută în continuare soluții prin care să crească încasările la bugetul local, dar și numărul locurilor de muncă.
Edilul-șef Matei Lupu, alături de parlamentarul Ion Mocioalcă și primarul de la Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, au stat pentru mai multe zile în Catania. Deplasarea a avut loc imediat după sărbătorile pascale. Astfel că, la începutul lunii iunie, vizita le-a fost întoarsă de delegația din Italia. Investitorii au vrut să analizeze cu mare precizie, la fața locului, care este potențialul zonei atunci când vine vorba despre dezvoltarea unor afaceri pe tărâm românesc. „Cum am stabilit cu dânşii şi cu reprezentanții Consulatului României în Sicilia, Catania, oamenii au venit, au văzut zona noastră și le-a plăcut foarte mult. Chiar am primit un telefon de la consul pe această temă. În urma discuţiilor avute, mi-a spus că ne mulţumeşte din suflet pentru ospitalitatea românească. Oamenii sunt chiar mulţumiţi de vizita pe care au făcut-o”, a concluzionat primarul. Italienii au vizitat şi orașul Oţelu Roşu, iar înainte să se deplaseze în județ au purtat discuții cu deputatul Ion Mocioalcă. Acesta a facilitat vizita edililor în Italia.
Agricultura, în prim-plan
Ceea ce i-a atras mai mult în zona de Clisură a Dunării a fost potențialul pentru agricultură, domeniu care în momentul de față nu este suficient de bine exploatat. În plus, investitorii s-au arătat interesați de dezvoltarea unei potențiale investiții în cultivarea strugurilor și producția de vin. „Mulţumirea lor față de oportunităţile de afaceri ar fi, pe o scară de la unu la 10, către opt. Nu e 10, pentru că mai sunt câteva lucruri de stabilit. Aici ar intra: regimul terenurilor, al clădirilor, tot ceea ce vor să facă mai târziu. În cadrul întâlnirii am vorbit despre agricultură, pentru că vor să dezvolte acest domeniu. Erau încântaţi de zonă. Abia după ce am văzut că insistă le-am zis că în Clisura Dunării au fost vii şi chiar am avut vin adevărat. Erau încântaţi de posibilităţile de a dezvolta afaceri la noi, lucru care ne bucură. Înseamnă un loc de muncă, bani la bugetul local, dezvoltare, recunoaştere pe plan naţional şi, poate, mondial”, a subliniat primarul orașului, Matei Lupu.