Continuă lucrările la ambulatoriul modern!

S-a reușit, cu fonduri europene, construirea unui ambulatoriu la standarde europene în cadrul spitalului din orașul Oțelu Roșu, însă lipsa fondurilor necesare pentru cofinanțare a dus la stoparea oricăror lucrări, ajunse aproape la final. Administrația locală a făcut eforturi maxime pentru ca modernizarea să fie reluată.

Acum aproximativ trei luni de zile, lucrările la ambulatoriul ultramodern din Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu au fost oprite din cauza lipsei sumelor de cofinanțare ce trebuiau plătite de către administrația locală. În urma unei adrese din partea Ministerului Dezvoltării, primăria orașului a oprit orice alte cheltuieli și a reușit să acumuleze sumele de bani, astfel încât executantul să încheie lucrările. „Executantul a finalizat lucrările în proporție de 80 la sută, dar nu a încasat niciun ban. În această lună, la început, am primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării, care ne-a obligat să plătim 1 miliard 800 de lei vechi, cofinanțarea, partea primăriei, pentru a avea executantul posibilitatea de a încasa două treimi din sumă, deci în jur de 18 miliarde de lei vechi și a finaliza lucrarea”, a precizat primarul orașului, Luca Mălăiescu.

CITEȘTE ȘI: 27 DE MILIARDE PENTRU REABILITAREA AMBULATORIULUI

Odată plătită cofinanțarea, lucrările la ambulatoriu au fost reluate și cei 20 la sută ce au rămas nefinalizați vor fi gata la mijlocul lunii august. La momentul actual, lucrările au ajuns la etapa de finisări, iar, după, urmează și dotarea spitalului, care se va potrivi în peisajul modern al ambulatoriului. „Cât despre dotare, a avut loc licitația și urmează să fie desemnat câștigătorul. Sunt în jur de 9 miliarde lei vechi dotări cu aparatură foarte modernă. După ce va fi desemnat câștigătorul, nu va dura mai mult de 60 de zile până va fi dotat ambulatoriul”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.