Italienii și nemții au „ochit” fondul de vânătoare!

Tot mai mulți oameni de afaceri de peste granițele țării au pus ochii pe animalele sălbatice din Caraș-Severin. Cei care conduc Direcția Silvică spun că vânătoarea aduce un profit consistent la bugetul instituției, iar partea bună a lucrurilor este că investițiile din județ sunt pe un trend ascendent.

Direcția Silvică a județului Caraș-Severin dispune în prezent de cinci fonduri de vânătoare. Ștefan Stănescu, cel care se află la cârma instituției, explică faptul că această activitate aduce un venit consistent, mai ales că cei care o practică vin de peste granițele țării. „Anul 2012 ne-a adus un miliard de lei vechi numai din acest sport. Menționez că partea bună a lucrurilor este că tot mai mulți străini trec pragul județului și ochesc animalele care pot fi vânate. În special italienii și nemții sunt atrași de fondurile noastre de vânătoare”, a declarat directorul instituției.

Atunci când vine vorba despre pradă, italienii preferă păsările, iar nemții vânează în special cerbi și urși.


Ștefan Stănescu, director Direcția Silvică

Ștefan Stănescu a mai adăugat că multe dintre fondurile de vânătoare care le-au aparținut primăriilor au ajuns în proprietate privată. Și acest aspect este pozitiv, potrivit directorului.

Mai mulți vânători locali
În paralel, oficialii de la poliție au semnalat creșterea numărului celor care posedă o armă de vânătoare. În judeţul Caraş-Severin sunt autorizate să deţină arme letale 2.510 persoane, iar alte 1.004 arme neletale.

„În total, numărul armelor letale deţinute se ridică la 3.521, iar al celor neletale se apropie de 1.100”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin. Polițiștii au sesizat faptul că cele mai multe dintre armele letale sunt de vânătoare.

FOTO: asociatiarosenauturism.ro

Comments

  1. Pakatos says:

    la cate ,,animale” is la noi in Resita,mi-as lua si eu o pusca …:)))))))
    dar acuma am pus ochii pe cateva capre…una ,,neagra” si vreo doua brune…:)))
    mai e si-o ,,iada” blonda…is cu ochii pe ea demult,dar nu prea am sansa ca are cica un parci…:)))))))

  2. cristina says:

    :)) Uite unde era taurul comunal! Şi îţi şi cânţi “Puşca şi cureaua lată…”? Noi chiar dădeam în insomnii, dacă nu ne spuneai pe cine ai pus ochii! Săracele “capre”!