Isteria Ice Bucket ia amploare. Liderii studenților, provocați să se alăture campaniei!

După ce întregul mapamond a luat-o razna cu provocarea ASL Ice Bucket, și județul Caraș-Severin a decis că este cazul să se alăture isteriei internaționale. Cu toate că la baza întregului concept se află un act de caritate, Ice Bucket denaturează încet de la act caritabil la un trend.

Provocarea găleții cu apă a luat naștere din nevoia de a le sări în ajutor bolnavilor care suferă de scleroză laterală amiotrofică. Cele mai mari staruri internaționale au ales să își toarne o găleată plină de cuburi de gheață în cap și să provoace la rândul lor alte persoane care să intre în joc. De asemenea, provocarea este însoțită și de câte o donație din partea tuturor celor care aleg să o accepte, iar toți banii vor fi folosiți în folosul bolnavilor ASL.

Cărășenii au intrat și ei în hora Ice Bucket, unii pentru distracție, alții pentru a face un gest umanitar cu rezonanță. Acesta este și cazul liderului studenților, provocat de Mircea Comora, unul dintre prietenii săi, care la rândul său a îndurat „dușul” rece ca gheața pentru bolnavii care suferă de scleroză laterală amiotrofică.

Astfel, odată provocat, Flavius Bozu, directorul interimar al Casei de Cultură Studențești Reșița, promite un moment unic care va ajuta categoric la strângerea de fonduri în scop umanitar. Mai mult decât atât, acesta promite că va avea o listă lungă de noi persoane pe care urmează să le provoace la Ice Bucket.

Voi răspunde provocării, dar vreau să fac lucrurile așa cum se cuvinte. Prin urmare, chiar dacă am depășit termenul de 24 de ore, mă voi alătura campaniei doar după ce donez banii asociației care gestionează problemele persoanelor bolnave de scleroză laterală amiotrofică. Voi provoca la rândul meu alte persoane, al căror nume nu îl fac public deocamdată. Va fi o surpriză!”, a spus Flavius Bozu.

Alături de acesta, și Adi Birbora, angajat al CCS, a fost provocat să se alăture campaniei.

Pentru aceeași cauză s-au pus pe dârdâit în ploaia de gheață și Adrian Torma, președintele liberalilor din Moldova Nouă.

Din păcate, nu toți cărășenii au înțeles întra-devăr rolul provocării Ice Bucker. Asta explică și valurile de filmări postate online în care cetățeni ai județului își toarnă găleți cu apă rece în cap fără vreun scop anume, ci doar pentru a se alinia isteriei internaționale generate de noua activitate comună a mapamondului.

Foto: http://cbsdetroit.files.wordpress.com/