EXCLUSIV. Condamnarea lui Chebuţiu nu e motivată nici după opt luni de la aflarea sentinţei!

Foştii directori ai UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, au şanse mari să ajungă în puşcărie, dar trimirea lor după gratii poate întârzia destul de mult.

Chebuţiu şi Preda au fost condamnaţi de Judecătoria Sectorului 1 pentru fapte de corupţie prin sentinţa penală nr. 1096 din 4.12.2013, la câte cinci ani de închisoare cu executare. Ambii au formulat cale de atac, însă, în mod surprinzător, dosarul în care au mai fost condamnaţi şi afaceristul libanez Said Baaklini sau Eugen Bogatu, directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa, nu a ajuns nici până astăzi pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Au trecut aproape nouă luni de la pronunţarea instanţei de fond, însă motivarea sentinţei nu a fost încă redactată, aşa cum a precizat pentru expressdebanat.ro Emilia Mădulărescu, preşedintele Judecătoriei Sectorului 1. În mod normal, motivarea unei sentinţe penale trebuie redactată în maximum 30 de zile.

În aceste condiţii, judecarea dosarului celebrelor motoare vândute de uzina reşiţeană pe o sumă fabuloasă, prin care Chebuţiu, Preda şi ceilalţi inculpaţi ar fi intenţionat să ţepuiască statul român cu 60 de milioane de euro, întârzie să înceapă în faza apelului. Interesant este că, la doar câteva zile după aflarea verdictului dat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, procurorii DNA Timişoara i-au săltat pe cei doi şi au dispus începerea urmăririi penale, de data aceasta pentru devalizarea uzinei reşiţene. Dosarul respectiv este încă în lucru. E posibil ca verdictele în cele două dosare să mai întârzie o vreme, însă Chebuţiu şi Preda au destule motive să dârdâie, pentru că acuzaţiile sunt foarte grave, iar prejudiciul se ridică la sume ameţitoare, de peste 10 milioane de euro.

leader board 728 x 90 px