ISPA aduce civilizația orașelor din Caraș-Severin

Pe fonduri de coeziune, în anul 2012, Consiliul Județean va organiza licitaţia pentru lucrările de extindere a alimentărilor cu apă, a canalizărilor şi construcţia de uzine de apă şi staţii de epurare, o continuare a Programului ISPA. Acesta aduce în județ peste 100 de milioane de euro.

 Astfel, din circa 160 mii de locuitori din mediul urban, vor beneficia de canalizare, 70 mii, ceea ce înseamnă 40% din populaţia de la oraşe. Reşiţa, de exemplu, va beneficia de 18,5 milioane euro, în etapa a doua a extinderii şi reabilitării infrastructurii de apă şi apă uzată. Astfel, 9% din reşiţenii care nu au avut apă curentă, vor beneficia de acest lucru de acum încolo, iar de canalizare, 34%. La Anina, 19% din populaţie va beneficia de apă, 47% de canalizare, în oraşul Bocşa, 24% din populaţie va avea apă, 62% canalizare, la Caransebeş, 10% din populaţie va avea apă, iar 40% canalizare, iar la Moldova Nouă, 34% dintre oameni vor beneficia de apă şi 40% de canalizare. Totodată, orăviţenii vor avea cu 33% mai mulţi apă, iar 43% canalizare. În fine, la Oţelul Roşu, 12% vor beneficia de apă, iar 45% de canalizare.

 Este un efort important. De fapt, se confundă cu ceea ce trebuie să facă o administraţie publică şi, nu obosesc să spun, că administraţia publică, în principal, trebuie să se ocupe de construirea unei asemenea infrastructuri, nu de lucruri mărunte şi neimportante”, a declarat marţi, la şedinţa forului judeţean, preşedintele acestuia, Sorin Frunzăverde.