Aquaparcul din Băile Herculane, gata în 2013

Contractul de proiectare şi execuţie a Aquaparcului Therme Herculi, cea mai importantă investiţie în turismul din Caraş-Severin şi nu numai, va fi atribuit câştigătorului licitaţiei deschise în luna ianuarie a anului viitor, iar 12 luni mai târziu ar trebui să-şi deschidă porţile.

Staţiunea de pe Valea Cernei renaşte încet, dar sigur. Primarul Nicuşor Vasilescu nu a bătut degeaba, săptămânal aproape, drumul între Herculane şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acesta a obţinut finanţare pentru mai multe proiecte de mare anvergură care să conducă la dezvolatarea staţiunii, cel mai important fiind, fără îndoială, aquaparcul care se va înălţa pe Platoul Coronini. Aproximativ zece milioane de euro vor fi cheltuite pentru cel mai modern parc acvatic din ţară, care va creşte numărul turiştilor, potrivit extimărilor, cu 50 la sută.

Primăria din Băile Herculane a organizat, în 22 decembrie, licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de construire a aquaparcului. Vor fi avute în vedere la desemnarea câştigătorului licitaţiei preţul ofertei, cu o pondere de 50 la sută, termenul de predare al proiectului (30 la sută), metodologia de execuţie (15 la sută), termenul de finalizare (3 procente) şi perioada de garanţie (2 la sută). Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Turismului, în proporţie de 95 la sută, în timp ce, administraţia locală va contribui cu 5 procente din valoarea investiţiei.

Proiectul de la Herculane este inclus în strategia de dezvoltare a turismului balnear, iniţiată de ministrul turismului, Elena Udrea. “Staţiunea e de interes turistic naţional şi internaţional. Construirea aquaparcului este o investiţie absolut necesară pentru dezvoltarea turismului în zonă”, a declarat Elena Udrea. “Termenul de analiză al ofertelor este 20 ianuarie. Apoi vom anunţa câştigătorul. Termenul de execuţie a fost stabilit la 16 luni, dar toţi ofertanţii susţin că pot finaliza lucrările în 12 luni. Este cea mai importantă investiţie, care va asigura un grad mult mai mare de ocupare. Statiunea trebuie să redevină ceea ce a fost şi fără proiecte de anvergură nu putem atrage turişti”, a spus Nicuşor Vasilescu, primarul din Herculane. Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi fost ministru al turismului, a recunoscut importanţa investiţiei de pe Valea Cernei. “Acest proiect cred că va da o altă dimensiune turistică şi de agrement staţiunii”, a declarat Frunzăverde.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/