RMN de un milion de euro la Reşiţa

Dacă până acum, pacienții din județ băteau drumurile până în Timiș pentru o investigație de rutină, din 16 februarie lucrurile se îmbunătățesc. Asta pentru că oficialii de la Consiliul Județean Caraș-Severin organizează licitație pentru cumpărarea unuia.

Într-un timp foarte scurt, cărășenii vor beneficia de serviciile unui aparat performant de rezonanță magnetică, cunoscut în limbajul uzual ca aparat RMN. „Valoarea lui este de aproximativ un milion de euro. În plus față de acești bani, astăzi alocăm Spitalului Județean de Urgență din Reșița suma de 40.000 de euro pentru dotarea cu aparatură a cabinetului de oftalmologie”, a spus președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Acesta a subliniat cu această ocazie că pacienții nu vor mai fi puși pe drumuri, doar pentru o simplă investigație.

Vis pentru spital
Cei care conduc Spitalul Județean de Urgență din Reșița au precizat faptul că un aparat RMN este un vis mai vechi al medicilor care lucrează pentru pacienții din Caraș-Severin. „Acesta se adresează patologiei de tip neurologic, iar bolile din această arie sunt foarte greu de depistat fără o astfel de dotare”, a spus managerul Spitalului Județean, Dumitru Secășan. În ce privește specialiștii în interpretarea rezultatelor, managerul nu își face griji. Asta pentru că medicii au urmat specializări în acest domeniu.

Aparatul cu rezonanță magnetică este un vis mai vechi al medicilor de la Spitalul Județean”, Dumitru Secășan, manager SJU Reșița