ISJ Timiș insistă asupra igienei personale din școli! „Copiii să se spele pe mâini, iar spațiile să fie dezinfectate!”

A fost confirmat cel de-al doilea caz de coronavirus la Liceul Alimentar din Timișoara. Conducerea Inspectoratului Școlar le-a transmis reprezentanților școlilor timișene să gestioneze situația cu calm și responsabilitate.

Prevenția va fi intensificată în școlile din Timiș, astfel că vor fi luate noi măsuri legate de igiena personală și igienizarea spațiilor. Reprezentanții ISJ au transmis că trebuie insistat asupra acestor protocoale indiferent dacă devine supărător pentru elevi și preșcolari.

„Sunt copii, să nu uităm! Vă rog să le transmiteți colegilor rugămintea mea de a insista până poate deveni supărător să își spele mâinile copiii, să nu le introducă în gură, nas, să îi ajute să-și șteargă, din când în când, banca pe care scriu. Vă rog să solicitați ajutor de la autoritățile locale dacă nu aveți sume suficiente să achiziționați tot ceea ce este important pentru dezinfectarea spațiilor. Să fie în clase dezinfectante universale, nu neapărat profesionale, dar care folosite de colegi pot ajuta. Puneți în săli role de hârtie astfel încât cu soluția dezinfectantă folosită exclusiv de dascăli și personalul de îngrijire să poată fi șters mobilierul. Vă rog să urmăriți modul în care se igienizează punctele sanitare. Nu doar la finalul zilei. Să stea printre elevi și în pauze să curețe pe jos cu substanțe dezinfectante”, a transmis Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Reprezentanții ISJ Timiș au mai transmis că nu trebuie să existe panică și i-a sfătuit pe profesori să le spună elevilor adevărul, dar să mizeze pe exemple pozitive. Ancheta epidemiologică în cazul adolescentei depistate pozitiv este în curs de desfășurare. Au fost deja identificate trei persoane cu care tânăra a intrat în contact. Liceul la care cei doi elevi învață nu a fost închis, dar au fost intensificate măsurile de dezinfecție. „Pentru elevii unității de învățământ vor fi efectuate activități de triaj epidemiologic cu raportare conform reglementărilor în vigoare”, a mai transmis DSP.

Ultimul bilanț arată că 594 de persoane sunt monitorizate la domiciliu în Timiș. Nimeni nu a fost plasat în carantină.