Ironia sorții! Terapia hiperbară aplicată artistului Petrică Mîțu Stoian, promovată de medicul Cosmin Librimir pe Facebook!

camera hiperbara nera inchisa

Controversele de adâncesc și mai mult în cazul terapiei hiperbare de la Clinica Nera. Deși aproape că a spus cu subiect și predicat că tratamentul ar fi fost fatal pentru Petrică Mîțu Stoian, la începutul anului medicul Cosmin Librimir de la Spitalul Județean de Urgență Reșița promova pe Facebook serviciile aceleiași clinici.

„După ce am văzut analizele și radiografia am realizat că este barotraumă și pot să spun că sunt sigur că, dacă nu era în camera hiperbară, era astăzi printre noi!”, declara medicul Cosmin Librimir în urmă cu doar câteva zile, făcând referire la tratamentul aplicat maestrului Petrică Mîțu Stoian în Clinica Nera. Ba mai mult, directorul medical al spitalului reșițean s-a documentat acum serios și spune că nu a găsit mai nimic despre înlăturarea urmelor pe care le lasă COVID prin terapia hiperbară. Dimpotrivă! „Am găsit în schimb un document din mai 2020 legat de scafandri. Se poate face din nou scufundare abia după trei luni de la COVID în condițiile în care se verifică funcția respiratorie și funcția cardiacă. Altfel nu se poate scufunda chiar dacă e de profesie scafandru!”, a povestit Librimir la Antena 3.

Cu toate acestea, în 7 februarie 2021, același Cosmin Librimir distribuia pe pagina sa de Facebook postarea Clinicii Nera, o postare prin care se arată că terapia hiperbară este aplicată inclusiv pentru tratarea post-COVID-19.

„Pacienții care au ales Clinica Nera au optat pentru terapia hiperbară în recuperarea post Covid, recuperare oncologică, tratarea necrozei de cap femural, vindecarea plăgilor cronice, probleme articulare și multe altele. La noi te poți caza în camere single sau double (pacient + însoțitor), dotate cu sistem de climatizare, sistem de apelare a asistentei de serviciu și supraveghere permanentă. Vino și tu să te tratezi la cea mai performantă cameră hiperbară din România, într-un cadru natural de vis! La Clinica Nera te simți ca acasă!”, transmiteau reprezentanții Clinicii Nera pe Facebook.

publicitate ziar expresb 1000x100

captura cosmin librimir clinica nera

De altfel, Clinica Nera nu a ascuns niciodată faptul că aplică terapia hiperbară în tratarea celor care au fost bolnavi de COVID-19. Spre exemplu, în 28 decembrie 2020, la doar câteva zile după deschidere, pe aceeași pagină a Clinicii era postat următorul mesaj: „Leziunile pulmonare provocate de Covid-19 se recuperează în foarte scurtă vreme prin terapia cu oxigen sub presiune. La Clinica Nera te așteaptă cea mai performantă cameră hiperbară din România și singura din zona Banatului. Terapia hiperbară te scutește de medicamente, sensibilitatea crescută la afecțiuni ale plămânilor (condiție post-covid19) și elimină starea de oboseală constantă.”

CITEȘTE ȘI: Cosmin Librimir: „Dacă nu intra în camera hiperbară, Petrică Mîțu Stoian era astăzi printre noi!”