IREAL. Un bancomat împiedică o comună din Caraș-Severin să devină stațiune turistică!

Comuna se îndreaptă cu pași repezi spre a fi declarată stațiune turistică de interes local! Numai că încurcatele căi legislative și birocratice îi mai pun bețe-n roate localității din Clisura Dunării.

Pentru a deveni stațiune turistică, comuna condusă de Petru Nicolae Furdui trebuie să aibă minimum 100 de locuri de cazare, cu condiția ca 30% dintre acestea să se ridice la standarde de 3 stele. La acest capitol, Berzasca stă cât se poate de bine, comuna din Clisura Dunării depășind chiar numărul locurilor de cazare necesar: „Suntem la 130 de locuri de cazare și suntem la 100 de locuri de cazare la nivel de 3 stele”, explică edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Singura problemă pe care localnicii o întâmpină în acest moment și de care se vor împiedica în îndeplinirea condițiilor este legată de un lucru banal: inexistența unui bancomat în comună.

expresb 1000x100

Nicolae Furdui vede acest lucru drept o stupiditate, în condițiile în care toate celelalte lucruri sunt puse la punct: infrastructură, tot ce trebuie din punct de vedere edilitar: „Nicio bancă nu vrea să monteze un bancomat, în condițiile în care, la Moldova Nouă, se va închide BCR-ul și Raiffeisen Bank”.

Primarul spune că va căuta cumva să pună capăt acestei situații de-a râsul-plânsul, indiferent de guvernarea care va fi în următoarea perioadă de timp. Și asta pentru că, pe toți politicienii care i-au călcat pragul în campania europarlamentarelor, i-a determinat să spună același lucru: „În momentul în care veniți, aceste lucruri trebuie să le faceți!”, la capitolul schimbărilor putându-se enumera: schimbarea legislației privind ariile protejate, parcuri naturale, legile care să protejeze administrația publică locală etc.