Adrenalină în mijlocul pădurii! Unicul parc de aventură din județul Timiș a fost redeschis pentru turiști

Amatorii de senzații tari se pot bucura din nou de parcul de aventură din pădurea care străjuiește localitatea Nădrag.

El a fost redeschis oficial în data de 23 iunie, programul fiind între orele 11.00 – 17.00, doar în zilele de duminică. Parcul este unic în județul Timiș și a fost realizat pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați, la altitudine, în Poiana Negri, pe o culme ce străjuiește Strada Padeșului.

„Am urgentat cât am putut redeschiderea parcului, pentru că este vacanță și mulți tineri sunt acasă. Au acum o modalitate de a-și consuma energia pe traseele realizate. Sunt și foarte mulți turiști care vin să ne viziteze, astfel că ei se pot ghida după un traseu marcat cu săgeți. Duminică, de exemplu, au fost aproape 200 de persoane din tot Banatul, care s-au bucurat de traseele de aventură din acest perimetru. Mai ales acum, pe perioada verii s-ar putea deschide și în alte zile, însă ne trebuie un administrator care să dorească să-l preia. De aceea, facem o invitație celor interesați de acest lucru să contacteze Primăria Nădrag, pentru mai multe informații”, ne-a spus Liviu Muntean, pri­ma­rul Nădragului.

expresb 1000x100

Grade diverse de dificultate

Accesul către parc se face de la o parcare amenajată, de unde se urcă pe jos circa 200 de metri. Parcul de aventură a fost inaugurat exact cu un an în urmă și a fost realizat de către o firmă specializată din Brașov. Aceasta a amenajat acolo șase trasee de diverse grade de di­fi­cul­tate, atât pentru adulți, cât și pentru copii, cu 64 de ele­mente suspendate  – cățărători, traversări, platforme, săritoare şi tiroliene. Tot în ba­za acestui proiect, finanțat de la bugetul local, s-au achiziționat 40 de echi­pa­men­te profesionale, care oferă siguranță celor care se aventurează în parc. Investiția s-a ridicat la valoarea de 250.000 lei.